Ensimmäisenä maailmassa: Uudenkaupungin autotehdas aloitti ennennäkemättömän auton sarjatuotannon

Made in Finland! Tässä on tuotantovalmis Lightyear 0 0:41
Tältä näyttää tuotantovalmis Lightyear 0, joka saa lisävirtaa auringosta. Autot valmistetaan Uudessakaupungissa.

Uudenkaupungin autotehdas on aloittanut ensimmäisenä maailmassa aurinkosähköauton sarjatuotannon.

Valmet Automotive käynnisti keskiviikkona hollantilaisen Lightyear 0 -sähköauton sarjatuotannon.

Lightyear 0 on hollantilaisen Lightyearin sähköauto, joka saa lisävirtaa aurinkopaneeleista, joita on auton pinnassa viiden neliömetrin edestä. Se on samalla maailman ensimmäinen sarjatuotantovaiheeseen edennyt aurinkosähköauto, SEV, solar electric vehicle sekä maailman aerodynaamisin sarjatuotantoauto.

Valmet Automotive on rakentanut auton valmistusta varten uuden tuotantotilan. Auton valmistuksesta vastaavan tiimin Valmet Automotive ja Lightyear ovat kouluttaneet yhteistyössä.

Tuotannon avajaistilaisuudessa pidettyjen juhlapuheiden keskeisiä teemoja olivat muun muassa Valmet Automotiven ja Lightyearin erinomaiseksi hehkutettu yhteistyö, Lightyear 0:n sarjatuotannon käynnistämisen nopeus sekä kestävä kehitys.

– Tänään olemme saavuttaneet tähän astisista tavoitteistamme tärkeimmän, ja ehkä myös vaativimman. Lightyear 0:n tuotannon aloitus on harppaus kohti yrityksemme tavoitetta tarjota kaikille ja kaikkialla mahdollisuus puhtaaseen autoiluun, totesi Lex Hoefsloot, Lightyearin toimitusjohtaja ja yksi perustajista.

Valmet Automotive julkisti valmistussopimuksen Lightyearin kanssa heinäkuussa 2021. Ensimmäinen esisarjan auto valmistui syyskuun lopulla, mutta pian tuotantolinjalta pukkaa jo asiakastilauksia.

Uudenkaupungin autotehdas käynnistää vuoden 2023 jälkimmäisellä puoliskolla myös saksalaisen Sono Motorsin Sion-aurinkosähköauton tuotannon.

Lähde: Valmet Automotive

Lue myös:

    Uusimmat