Ensimmäisen luokan opettaja luki oppilaille kirjaa homoseksuaaleista pupuista – vanhemmat raivostuivat: "Se ei ole sellaista, mitä pitäisi lukea alakoulussa"

7:42
Videolla puhutaan koulujen roolista tasa-arvon edistäjänä.

Floridalaisella ala-asteella on aloitettu sisäinen selvitys, kun ensimmäisen luokan opettaja luki oppilaille kirjaa homoseksuaaleista pupuista, kertoo Yahoo Lifestyle.

Pinecrest Elementary School -koulun opettaja luki 1. luokan oppilaille muutama viikko sitten Jill Twissin lastenkirjaa A Day in the Life of Marlon Bundo.

WFTV9-uutiskanavan mukaan kirja kertoo varapresidentti Mike Pencen lemmikkijäniksestä, Marlon Bundosta, joka rakastuu toiseen miespuoliseen jänikseen ja jonka kanssa hän haluaisi mennä naimisiin.

Kirjan tarkoituksena on tehdä pilkkaa Pencen kannasta samaa sukupuolta olevien avioliitosta.

Lastenkirjan myynnistä saadut rahat on lahjoitettu amerikkalaisille, voittoa tavoittelemattomille järjestöille The Trevor Projectille, joka keskittyy LGBTQ-nuorien itsemurhien ehkäisyyn sekä AIDS Unitedille, joka pyrkii HI-viruksen leviämisen ehkäisyyn.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Kirjan lukemisesta floridalaisella 1. luokalla ei kuitenkaan informoitu vanhempia etukäteen, ja nyt lasten vanhemmat ovat olleet tapahtuneesta raivoissaan. Koulupiirissä on aloitettu selvitys opettajan toiminnasta.

"Se ei ole jotakin, mitä pitäisi lukea alakoulussa"

Useiden vanhempien mielestä kirjan lukeminen ei ollut soveliasta näin nuorille lapsille.

– Se ei ole sellaista, mitä pitäisi lukea alakoulussa. Minun pitäisi saada päättää siitä kotona –– mitä haluan opettaa lapsilleni ja mitä minusta he ovat valmiita käsittelemään, kommentoi Wendy Curry, jonka poika on homoseksuaali, WFTV9:lle.

– Minusta ei ole reilua, etteivät he kerro muille vanhemmille, mitä he lukevat. Noah tuli kotiin yhtenä päivänä ja kysyi meiltä, onko ok, että kaksi miespuolista pupua menee naimisiin. Sanoin, että "meidän uskomme mukaan ei, mutta emme tuomitse ketään", sanoo yhden oppilaan isoisä, Kraig Hudson.

WFTV9:n mukaan ensimmäisen luokan opettaja jatkaa opetusta toistaiseksi koulupiirin selvityksen aikana.

Lähteet: Yahoo LifestyleWFTV9

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja