Ensimmäinen ATP-turnausvoitto meni Harri Heliövaaran tunteisiin – "Aivan uskomaton fiilis"

Tennispelaaja Harri Heliövaaran oli sunnuntaina vaikea pyyhkiä hymyä kasvoiltaan, eikä siihen ollut mitään syytäkään. 31-vuotias Heliövaara saavutti brittiparinsa Lloyd Glasspoolin kanssa uransa ensimmäisen turnausvoiton ATP-kiertueella, kun kaksikko kukisti Marseillen ATP250-turnauksen loppuottelussa hollantilaisparin David Pel – Sander Arends kahdessa erässä 7–5, 7–6 (7–4).

– Pää lyö nyt aika tyhjää, aivan uskomaton fiilis. Aina haaveilee ja haluaa uskoa kisavoittoon, ja nyt se sitten tuli korkeimmalla tasolla. Nyt olen voittanut korkeimman tason turnauksen ja sitä ei kukaan vie pois, Heliövaara intoili Tennisliiton tiedotteessa.

Sijoittamaton kaksikko raivasi turnauksessa tieltään ykkössijoitetun parin Ken SkupskiNeal Skupski ja välierässä australialaiset Matthew Ebdenin ja Matt Reidin. Loppuottelussa Pel (nelinpelin maailmanlistan 83:s) ja Arends (89:s) eivät päässeet kertaakaan edes yrittämään syötönmurtoa voittajakaksikkoa vastaan.

– Syöttövuorojemme kannalta tämä oli meidän paras ottelumme Lloydin kanssa ikinä. Syöttöjemme tarkkuus ja taktiset valinnat osuivat kaikki kohdalleen. Onnistuimme myös palautuspelissä ja osaltani pelasin varmaan urani parhaimman ottelun ensimmäisten lentolyöntien suhteen, Heliövaara summasi.

"Kaikki loksahti paikoilleen"

Ennen pääkiertueen voittoa Heliövaara oli ehtinyt voittaa kymmenesti haastajakiertueella. Heliövaara on ollut urallaan nelinpelin maailmanlistalla parhaimmillaan sijalla 97 tämän vuoden helmikuussa, mutta turnausvoitolla suomalaisen sijoitus nousee jälleen uuteen ennätykseen. Tennisliiton mukaan Heliövaara nousisi sijalle 84. Lista päivittyy virallisesti viimeistään maanantaina.

– Tämä oli kolmas ATP-kisa urallani ja pystyin tällaiseen suoritukseen. Nyt loksahti kaikki paikalleen ja se on uran suunnan kannalta loistava asia, Heliövaara tuumi.

Heliövaaran ja 27-vuotiaan Glasspoolin (maailmanlistan 129:s) on tarkoitus pelata tulevaisuudessakin yhdessä. Seuraavaa kertaa ei tosin vielä ole suunniteltu, sillä kaksikon kalenterimerkinnät eivät kohtaa seuraavien kolmen viikon aikana.