Ensiapulääkäri kohtasi kauheimman virheen: Älä kiinnitä turvavyötä missään nimessä näin, jos olet raskaana

Yhdysvaltalaisnainen synnytti vuoden sisään kahdesti kaksoset 1:27
Yhdysvaltalainen nainen synnytti vuoden sisään kahdesti kaksoset!

Turvavyön asettelussa on tärkeä huomioida vielä syntymättömän lapsen turvallisuus.

Ensihoidon erikoislääkäri Dr. Katie muistuttaa TikTok-videollaan, että raskaana olevan naisen ei tulisi laittaa turvavyötä kulkemaan vatsansa päälle.

Jos video ei näy, voit avata sen tästä.

Lääkäri päätti tehdä videon aiheesta sen jälkeen, kun hän oli tavannut ensiavussa auto-onnettomuuteen joutuneen raskaana olevan naisen. Potilas oli käyttänyt turvavyötä, mutta se oli ollut hänen vauvamahansa päällä.

– Se kertoi minulle siitä, etteivät kaikki välttämättä tiedä, miten turvavyötä tulisi pitää raskaana ollessa, Dr. Katie kertoo TikTok-videollaan.

Sitä, miten onnettomuuteen joutuneelle äidille ja tämän syntymättömälle lapselle kävi, ei videolla kerrota.

Näin kiinnität turvavyön raskaana

Lääkärin mukaan turvavyö tulisi asetella turvallisuuden takaamiseksi seuraavasti: olkahihna tulisi asettaa rintojen väliin ja olkapään yli, lantiovyö asetellaan vauvamahan alle, ei missään nimessä vauvamahan päälle.

Lisäksi tuoli tulisi asettaa mahdollisimman kauas auton ratista, jotta voidaan minimoida turvatyynyjen iskuvoima mahdollisessa onnettomuustilanteessa. Tuoli tulee toki asettaa niin, että kuljettajana toimiva nainen yltää turvallisesti rattiin ja ohjauspolkimiin.

Lääkärin mukaan raskaana olevien naisen tulee olla tarkkana liikenteessä, sillä pienikin onnettomuus voi aiheuttaa raskaudenaikaisia komplikaatioita.

Yhdysvaltain liikenneviranomainen muistuttaa myös lääkärin arviosta onnettomuuden jälkeen. Raskaana olevan naisen tulisi hakeutua tutkimuksiin, vaikka hän ei saisi onnettomuudesta minkäänlaisia vammoja.

Lue myös:

    Uusimmat