Mainos

Ensi yö hyytävä – viikonloppuna lauhtuu jopa 10-20 astetta

Perjantain vastaiseksi yöksi maan etelä- ja itäosaan ennustetaan laajalti -20…-25 asteen lämpötiloja, idässä jopa -30 astetta voi olla lähellä. Viikonlopuksi sää lauhtuu maan etelä- ja keskiosassa 10-20 asteella, pohjoisessa sen sijaan pakkanen on kireää.

Viime yönä maan etelä- ja keskiosassakin mitattiin paikoin -25 asteen tienoilla olevia lukemia. Esimerkiksi Valtimon kirkonkylällä oli -27,5 astetta ja Tampereella -24,5 astetta.

Pakkaspäivät jatkuvat. Laajalti on aurinkoista ja poutaista, mutta paikoin tulee heikkoja pakkaslumisateita. Tänään torstaina etelärannikolle Porkkalan ja Hankoniemen välille tulee Suomenlahdelta lumikuuroja pitkin päivää.

– Pöllyävää lunta voi kertyä viitisenkin senttimetriä, joten ajokeli ja näkyvyys voivat huonontua. Muuallakin maassa heikot pakkaslumisateet ovat mahdollisia, sanoo MTV Uutisten meteorologi Markus Mäntykannas.

Ensi yöstä voi tulla Etelä- ja Itä-Suomessa vielä viime yötä kylmempi.

– Sää on selkeää ja lähes tyyntä. Voi olla, että itäisessä Suomessa menee -30 asteen raja rikki. Yleisesti pakkasta on maan etelä- ja itäosassa -20...-25 astetta, mutta esimerkiksi Pohjanmaalla yö on jo selvästi edellisyötä lauhempi, sanoo Markus Mäntykannas.

Sää lauhtuu viikonloppuna Etelä- ja Keski-Suomessa

Perjantai on monin paikoin aurinkoinen ja kylmä päivä. Etelä- ja Itä-Suomessa lämpötilat ovat -12...-18 asteessa. Läntisimmässä Suomessa ja Oulun korkeudella pilvisyys on runsaampaa ja pakkasta on alle 10 astetta.

– Lapin pakkaslukemia on mahdoton ennustaa edes kymmenen asteen tarkkuudella, sillä ne riippuvat täysin pilvisyydestä. Selkeillä alueilla Länsi-Lapissa pakkanen kiristyy päivän aikana 20-30 asteeseen, itäisessä Lapissa on lauhempaa, toteaa Markus Mäntykannas.

Lauantaina Etelä- ja Keski-Suomessa lauhtuu selvästi.

– Pakkanen heikkenee enimmäkseen -5 ja -10 asteen välille ja monin paikoin pilvisyys hieman lisääntyy. Idässä voi lauhtua jopa 20 asteella perjantaiaamun lukemista. Lapissa lämpötilat ovat -20 asteen molemmin puolin, paikoin mitataan yhä -30 asteen lukemia.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla.

Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.