Ensi viikon sää: Pohjoiseen paukkupakkasia, etelään ehkä lisää lunta

Sää kylmenee viikonloppuna selvästi. Ensi viikon alussa päivisinkin on pakkasta koko maassa etelä- ja lounaisrannikkoa lukuun ottamatta.

Tänä lauantaina maan eteläosaan ennustetaan lumi- ja räntäsateita. Ensi viikon alkupuolella etelässä ja lännessä voi sataa ajoittain hieman lunta, muutoin on pääosin poutaista ja aurinkoista.

– Etelä- ja lounaisrannikkoa lukuun ottamatta koko maassa on päivisinkin pikkupakkasta, Lapissa selkeinä öinä pakkanen voi kiristyä jopa 20 ja 30 asteen välille. Talvisempi sää näyttäisi jatkuvan ainakin viikon puoliväliin saakka. Keskiviikkona sää lauhtunee Etelä- ja Keski-Suomessa plussan puolelle, pohjoisessa on yhä selvästi pakkasta, ennustaa MTV Uutisten meteorologi Markus Mäntykannas.

Viikon loppupuolen ennuste on kuitenkin vielä epävarma.

– Suomea lähestyy lännestä ehkä myrskyksi saakka voimistuva matalapaine, jonka reitti määrää koko loppuviikon sään kehityksen. Nyt näyttää siltä, että Etelä- ja Keski-Suomi saisivat runsaita vesi- ja räntäsateita, pohjoisessa voisi pyryttää sakeasti lunta. Samalla sää lauhtuisi selvästi. Toisaalta jos matalapaine kulkeekin hieman eteläisempää reittiä, voi etelässä olla edessä kuluneen talven pahin lumimyräkkä. Kaikki on vielä mahdollista, toteaa Markus Mäntykannas.

Katso lauantain lumisateen ennuste MTV:n sääsivuston sadetutkasta. Sivustolla ovat myös paikkakuntakohtaiset ennusteet ja tiesäätiedot.

Uusimmat