Mainos

Ensi viikon sää: Alkuviikolla viilenee, lämpötilat romahtavat Lapissa

Sää on ensi viikolla tätä viikkoa viileämpää ja epävakaista. Lämpötilat putoavat eniten Lapissa.

Viikonloppuna Suomen yllä on matalapaineen alue, jonka takia sää vaihtelee nopeasti auringonpaisteesta rajuihin ukkosiin. Lämpötilat ovat 20 asteen molemmin puolin koko maassa.

Alkuviikolla sää viilenee. Jo maanantaina Suomeen alkaa virrata kylmää ilmaa pohjoisesta. Sadekuurot ovat maanantaina yleisiä ja ukkosetkin mahdollisia koko maassa.

– Kylmeneminen on nopeinta ja voimakkainta Pohjois-Lapissa, missä päivälämpötila jää tiistaina kymmenen asteen alapuolelle. Pitkään keskiarvojen yläpuolella pysytelleet lämpötilat romahtavat Lapissa selvästi niiden alapuolelle, toteaa MTV3:n meteorologi Miina Manninen.

Myös Etelä- ja Keski-Suomessa sää viilenee ensi viikon alkupuolella. Lämpimintä on etelässä, missä päivän ylimmät lämpötilat voivat paikoin käydä edelleen 20 asteen tuntumassa. Sateessa on selvästi viileämpää.

Tiistaista torstaihin sää on enimmäkseen poutaista ja suuressa osassa maata myös aurinkoista. Tämän hetken ennusteen mukaan vain Lapissa on liikkeellä sadekuuroja.

Torstaina virtaus kääntyy länteen. Samalla lämpötilat kohoavat. Loppuviikolla sateiden todennäköisyys kasvaa koko maassa.

– Ensi viikon viikonloppuna koko maassa on taas parisenkymmentä astetta, etelässä enkä vähän enemmänkin, ennustaa Miina Manninen.

MTV3:n sääsivustolta löytyvät muun muassa sadetutka, viikon sää, paikkakuntakohtaiset ennusteet ja merisää.

Katso videolta ennuste ensi viikolle

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.