"Enolle" 13 vuotta vankeutta kymmenen vuotta kestäneistä lapsiin kohdistuneista seksuaalirikoksista – uhreina jopa 6-vuotias

0:54
Hyväksikäyttäjä-"Eno" esitteli oikeudessa erikoisia käsimerkkejä. Katso videolta, mitä mies käyttäytyi oikeudessa.

Lempinimellä Eno tunnettu vuonna 1954 syntynyt Mohamed El Fatimi tuomittiin yhteensä 13 vuoden ehdottomaan vankeusrangaistukseen lukuisista lapsiin kohdistuneista seksuaalirikoksista.

Miehen syyksi luettiin lukuisisa raiskauksia, törkeitäkin lapsen seksuaalisia hyväksikäyttöjä ja muita rikoksia.

Miehellä oli yhteensä 17 uhria, jotka olivat tekoaikaan pääasiassa nuoria ja alaikäisiä. Miehen syyksi luettiin yhteensä 26 seksuaalirikosta, pahoinpitelyä ja huumausainerikos. Joitain syytteitä hylättiin. Teot tapahtuivat miehen asunnossa noin kymmenen vuoden ajan vuodesta 2006 lähtien. Mies oli tekoaikaan syyntakeinen. 

Törkeä raiskaus ja hyväksikäyttö

Teoista vakavin oli noin kaksi vuotta kestänyt 15–16-vuotiaan tytön hyväksikäyttö, johon sisältyi muun muassa törkeä raiskaus, törkeä lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö, pahoinpitely ja päihteiden väärinkäyttöä.

Teoista suuri osuus kohdistuivat 14–18-vuotiaisiin nuoriin, jotka viettivät eri syistä aikaa miehen luona. Asunnossa käytettiin alkoholia ja vahvasti päihdyttäviä lääkkeitä, minkä aikaansaama päihtymys ja tiedoton tila mahdollistivat rikokset raiskauksista niiden yrityksiin ja muihin tekoihin. Tekoja oli myös videoitu.

Nuorimmat miehen uhreista olivat 6–14-vuotiaita, mutta heihin kohdistuneet teot eivät olleet yhtä vakavia. Mies oli näyttänyt näille pornografiaa, paljastellut itseään ja tyydyttänyt itseään lasten nähden, sekä joissain tapauksissa kosketellut lapsia.

Syyntakeeton rikostoveri

Enon lisäksi törkeään lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön oli osallistunut yksi mielisairautensa vuoksi syyntakeettomaksi katsottu mies oli osallistunut, minkä lisäksi hän oli tehnyt myös toiseen hyväksikäyttörikoksen. Koska mies oli syyntakeeton ei häntä tuomittu rangaistukseen.

El Fatimi itse oli tekohetkellä syyntakeinen. Tuomiosta käy ilmi, että miehen persoonallisuus oli katsottu häiriintyneeksi ja siinä katsottiin korostuneen psykopaattiset piirteet. Hänellä todettiin myös olevan päihdeongelma.

Enon syyksi katsottiin kaksi törkeää lapsen seksuaalista hyväksikäyttöä, törkeä raiskaus, neljä raiskausta, kaksi raiskauksen yritystä, neljä pakottamista seksuaaliseen tekoon, seitsemän lapsen seksuaalista hyväksikäyttöä, seksuaalinen hyväksikäyttö, pahoinpitely, huumausainerikos, neljä sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan lasta esittävän kuvan hallussapitorikosta ja yksi niiden levittämisrikos.

Uhreille määrättiin maksettavaksi yhteensä yli 80 000 euron korvaukset.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja