Mainos

Kesäkuun ennuste: Sää viilenee äkisti viikonloppuna – miltä näyttää jatko?

Tällä viikolla mitataan helteitä, mutta viikonloppuna säässä on edessä iso viileneminen. Ensi viikko näyttää laajalti ajankohdan keskimääräisiä lukemia viileämmältä.

Tämän viikon alkupuoli on helteinen maan etelä- ja keskiosassa. Tänään ja huomenna helleraja 25,1 astetta rikkoutuu monin paikoin maan etelä- ja keskiosassa ja sää on aurinkoista. Paikoin voidaan yltää jopa 27-28 asteeseen. Pohjoisessa mitataan yli 20 asteen lukemia, mutta sade- ja ukkoskuuroja on liikkeellä.

– Torstaikin on lämmin päivä, Etelä- ja Länsi-Suomessa voidaan vielä käydä hellerajalla. Toisaalta samoilla alueilla saadaan iltapäiväkuuroja ja ukkosta, toteaa MTV Uutisten meteorologi Miina Manninen.

Tämän hetken ennusteen mukaan Länsi-Lappiin saapuu torstai-iltana sadealue, joka kulkee perjantaina Suomen yli itään. Sateita tulee perjantaina suuressa osassa maata, vain länsirannikko pysyttelee poutaisena.

"Viikonloppuna lämpötilat romahtavat"

Sää viilenee koulujen päättäjäisiksi ja lakkiaisviikonlopuksi.

– Saderintaman jälkipuolella Suomeen virtaa luoteesta huomattavasti viileämpää ilmaa. Säätyyppi muuttuu rajusti ja viikonloppuna lämpötilat romahtavat. Lauantaina lämpötila nousee etelässä vielä 15 asteen yläpuolelle, Lapissa voidaan jäädä jo alle kymmenen asteen. Sunnuntai on lauantaitakin viileämpi päivä. Viikonloppuna on odotettavissa myös sadekuuroja sinne tänne, ennustaa Miina Manninen.

Euroopan keskipitkien sääennusteiden keskuksen ECMWF:n mukaan ensi viikko on aivan rannikkoa lukuun ottamatta koko maassa kolmisen astetta tavanomaista viileämpi.

– Kun sää muuttuu viikonloppuna, niin uutta helleaaltoa ei ole ainakaan ihan heti näköpiirissä. Sää on ensi viikolla matalapainevoittoista, joten sadealueita on luvassa useammalle päivälle, tulkitsee Miina Manninen ennusteita.

Ensi viikon jälkeen ECMWF:n ennusteessa ei näy poikkeamaa keskimääräiseen kahdelle seuraavalle kesäkuun viikolle.

Kesäkuun alkupuolella päivän ylimmät lämpötilat ovat Etelä-Suomessa tilastojen mukaan keskimäärin 17-20 asteessa, maan keskivaiheilla 15-18 ja pohjoisessa 12-15 asteessa. Kesäkuun loppupuolella päivän ylimmät keskimääräiset lämpötilat ovat etelässä 20-21 astetta, maan keskivaiheilla lähes 20 astetta ja pohjoisessakin 15 asteen yläpuolella.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla.Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja