Mainos

Juhannuksen ennuste: Paikoin jopa hellettä, ajoittain sateita

Tämän viikon ja juhannuksen sää näyttää vaihtelevalta. Sää on lämpenemässä ja sateet vähenemässä, mutta sadekuuroja tulee yhä päivittäin jossain päin maata.

Tänään sadekuuroja tulee paikoin, aurinkoisinta on Pohjanmaan suunnalla. Maan etelä- ja keskiosassa lämpötilat ovat ylimmillään parinkymmenen asteen vaiheilla.

Tiistaina etelästä saapuu pieni matalapaine ja sadekuuroja tulee etenkin etelässä, maan keskiosassa ja idässä. Idässä voi myös ukkostaa.

– Samalla Suomeen virtaa kuitenkin lämpimämpää ilmaa. Aurinkoisilla alueilla Kainuussa ja Pohjanmaalla päästään yli 20 asteeseen, jopa 23-24 astetta on mahdollista, ennustaa MTV Uutisten meteorologi Aleksi Jokela.

Lapissa on tiistaina viileää ja melko pilvistä, sateitakin on siellä liikkeellä.

Keskiviikkona ja torstaina on laajalti poutaa, paikoin tulee edelleen sadekuuroja. Aurinkoisilla alueilla ollaan yli 20 asteessa.

Mitä sitten voidaan sanoa juhannuksen säästä tässä vaiheessa?

– Suomen etelä- ja kaakkoispuolella on korkeapaine ja meille virtaa lämmintä ilmaa, ajoittain tulee sateita ja ukkosetkin ovat mahdollisia. Aurinkoisilla alueilla lämpötilat nousevat yli 20 asteeseen, paikoin voi olla hellettä eli yli 25 astetta. Sateisilla alueilla lämpötilat ovat 15-20 asteessa. Juhannuksen sateiden ajoitusta ja paikkaa on kuitenkin tässä vaiheessa mahdotonta ennustaa, sanoo Aleksi Jokela.

Paikkakuntakohtaiset juhannusennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla.


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.