Kesäkuu lähestyy: Onko ennusteissa kesäistä vai koleaa säätä?

Toukokuun loppu näyttää keskimääräistä lämpimämmältä, mutta jossain vaiheessa kesäkuun alussa on viilenemisen merkkejä.

Tällä viikolla sää on ajankohdan keskimääräisiä lukemia lämpimämpää. Ennustekartoilla on sekä hellettä että ukkosia. Tänään maan etelä- ja keskiosassa on lämmintä, hellelukemiin eli yli 25 asteeseen voidaan yltää paikoin. Huomennakin on lämmintä etelässä ja idässä, mutta sateita tulee maan keskivaiheilla, Lounais-Suomesta Pohjois-Karjalaan ulottuvalla vyöhykkeellä syntyy ukkosia ja sateita. Torstaina ukkosia tulee etelässä.

Sää jatkuu etelässä epävakaisena perjantaina ja lauantaina, mutta pohjoiseen alkaa vahvistua korkeapaine ja siellä sää lämpenee 20 asteen vaiheille. Sunnuntaina etelässäkin on poutaantunut ja lämpötilat kohoavat tämän hetken ennusteen mukaan 20 asteen tienoille.

Ensi viikko on Euroopan keskipitkien sääennusteiden keskuksen mukaan Suomessa hieman keskimääräistä lämpimämpi ja sademäärät ovat melko keskimääräisiä.

– Ensi viikon alku näyttää kohtalaisen aurinkoiselta ja lämpimältä. Laajalti on yli 20 astetta, etelässä voi olla hellettäkin paikoin. Jossain vaiheessa kesäkuun alussa kuitenkin pohjoisesta yrittää viileää ilmaa ja kuurosateita. Viilenemisen ajankohtaa ei vielä pysty sanomaan, toteaa MTV Uutisten meteorologi Pekka Pouta.

Päivän ylimmät lämpötilat ovat touko-kesäkuun vaihteessa keskimäärin etelän vajaasta 20 asteesta pohjoisen 11-15 asteeseen.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla.


Uusimmat