Mainos

Ennätyssateet ravistelevat Etelä-Eurooppaa

Etelä-Eurooppaa piiskaavien rankkasateiden aiheuttamissa onnettomuuksissa on kuollut ainakin viisi ihmistä. Ennätykselliset lumi- ja vesisateet sekä kova tuuli ovat katkoneet maanteitä, rautateitä ja sähköjä.

Kreikassa tulvat ovat koetelleet muun muassa Kefallenian lomasaarta. Itävallan eteläosissa jopa 2 500 kotia jäi perjantaina saarroksiin ja vaille sähköä lumisateiden takia.

Pelastuslaitoksilla oli vaikeuksia päästä lumen saartamiin kyliin. Monet rautatielinjat olivat poikki, myös Italiaan Alppien yli kulkeva rautatie.

Carinthian maakunnassa vastaavia lumisateita on saatu edellisen kerran 80 vuotta sitten. Alueella satoi kahden vuorokauden aikana peräti kaksi metriä lunta.

Roomassa suunnitellaan evakuointeja tulvien takia

Italiassa kolme ihmistä on kuollut myrskyissä.

Maan pääkaupungin Rooman pohjoisosien halki kulkeva Anienejoki tulvi perjantaina yli äyräidensä, ja poliisi joutui sulkemaan yhden kaupunkiin johtavista pääteistä.

Rooman keskustan halki virtaava Tiberjoki tulvinee yli äyräidensä illan aikana. Viranomaiset arvioivat, että jopa sadat joen lähettyvillä asuvat joudutaan evakuoimaan. Rooman pormestari julistikin kaupunkiin hätätilan.

(MTV3-STT-AFP-DPA-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.