Mainos

Ennakkoarvio: Euroalueen inflaatio lokakuussa 2,4 prosenttia

Euroalueen kuluttajahinnat nousivat lokakuussa vuositasolle noin 2,4 prosenttia, ilmenee EU:n tilastoviranomaisen Eurostatin tänään julkistamista alustavista luvuista. Inflaatiotahti näyttää hieman hidastuneen syyskuun 2,5 prosentista.

Lokakuun lukema oli varsin hyvin linjassa uutistoimisto Reutersin haastattelemien analyytikkojen arvion kanssa, ja sen katsotaan lisäävän Euroopan keskuspankin paineita jälleen uuteen koronlaskuun. EKP:n neuvosto on koolla seuraavan kerran tämän viikon torstaina.

EU:n tilastoviranomainen Eurostat julkisti nyt ensi kertaa ennakkoarvion euroalueen inflaatioluvuista. Euroalueen inflaatio kävi toukokuussa 3,4 prosentin huippulukemissa eli ylimmällä tasolla kahdeksaan vuoteen. Sen jälkeen kuluttajahintojen nousutahti on hidastunut, mutta on silti yhä selvästi EKP:n asettaman kahden prosentin tavoitteen yläpuolella.

Eurostat kertoi julkistavansa vastedes kuukausittain inflaation kehityksestä ennakkoarvion, jonka pohjana käytetään Saksan ja Italian lukujen lisäksi myös kaikkea mahdollista muista euromaista saatavaa tietoa.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.