Ennakko: Tapparalla mainio iskun paikka

SM-liigan finaalisarjan neljäs näytös on luvassa Tampereella maanantaina. Tappara ryösti viimeksi voiton Kärppien kotiluolasta ja johtaa finaaleita voitoin 2-1. Tappara on ollut finaaleissa Kärppiä parempi maalien edustoilla.

Tappara on onnistunut tukahduttamaan Kärppien pelihuumorin. Edellisessä finaaliottelussa kiekonhallinta oli selvästi Kärpillä, mutta Tappara varjeli omaa maaliaan todella kurinalaisesti. Salliva tuomarilinja on edesauttanut tamperelaisten pelityyliä, joka on rikkova. Estämisjäähyjä ei ole juuri vihelletty. Samalla on todettava, että Tappara on viimeistellyt todella kovalla prosentilla. Ylivoimataika murtui viimeksi, mutta se ei vesittänyt voittohaaveita. Tappara toimittaa kiekkoa maalille ja lisäksi vähintään yksi mies on tekemässä maskia. Maalinedustoilla Tappara on ollut selvästi Kärppiä parempi molemmissa päissä kaukaloa.

Kärppien uurastus jäi kolmannessa finaalissa ilman palkintoa. Kärpät hallitsi kenttätapahtumia pitkiä toveja. Kiekkokontrolli ei kuitenkaan ole tae hyvistä maalipaikoista. Kärpillä on ollut vaikeuksia murtautua ykkössektorille. Laadukkaiden vetojen lisäksi hyökkäyksen tukitoimissa eli maskipelaamisessa ja irtokiekoille menemisessä riittää parannettavaa. Oululaisten työmoraalia ei voi haukkua. Viimeksi joukkue teki hurjan määrän töitä. Nyt energiaa ja intoa pitää kanavoida oikeisiin asioihin. Kolmannessa finaalissa otteissa alkoi näkyä puristusta ja vastuunsiirtelyä, kun hallinta ei tuottanut tulosta toivotulla tavalla.

Seuraa häntä: Pasi Puistola, Tappara

Loukkaantumisestaan toipunut Puistola palaa kehiin neljänteen finaaliin. Puolustajalle peli on ensimmäinen finaaliottelu tänä vuonna. Kokeneelta Puistolalta vaadintaan johtajuutta ja jämäkkyyttä pelitauosta huolimatta.

Tappara-Kärpät - voiton avain, voitot 2-1

Tapparalla on nyt momentum. Se ryösti viimeksi voiton Oulusta ja pääsee tänään hakemaan kolmatta kiinnitystä kotiyleisönsä edessä. Tampereen kaukalo on pienempi, joten se muuttanee pelin luonnetta. Oulun peleissä Tappara on ollut alakynnessä, mutta viimeksi Tampereella kotijoukkue ol niskan päällä. Tappara on onnistunut varioimaan peliään ottelusta toiseen, mutta Kärpät ei ole tähän pystynyt. Kärppien kannalta olennaisinta on saada lisää voimaa maalien edustalle. Mikäli se ei tähän pysty, niin Tappara ottanee kolmannen kiinnityksen pokaaliin.

MTV Sport -tulosveikkaus: Tappara jatkaa voitokkaasti: 3-1.

Lue myös:

    Uusimmat