Isoja muutoksia SM-liigaan! Playout-sarja tekee paluun – myös pudotuspeleihin merkittävä uudistus

SM-liiga on julkistanut lisätietoja ensi kaudella voimaan astuvasta sarjajärjestelmästä.

SM-liiga kertoi jo aiemmin palauttavansa liigakarsinnat SM-liigaan, mutta torstaina liiga antoi lisätietoja karsintojen systeemistä.

Tulevalla kaudella sijoille 15 ja 16 runkosarjassa sijoittuvat joukkueet tulevat pelaamaan paras seitsemästä -playout-sarjan, jonka häviäjä kohtaa Mestiksen voittajan liigakarsinnoissa. Liigakarsinnat pelataan niin ikään paras seitsemästä -systeemillä.

Mikäli karsintasarjan voittaa joukkue, jonka lisenssihakemus on hyväksytty normaalin puitteissa syksyllä, kyseinen joukkue nousee SM-liigaan ja hävinnyt joukkue putoaa liigasta pois.

Jos karsinnat voittavan seuran hakemus ei ole mennyt läpi syksyn prosessissa tai seura ei ole jättänyt hakemusta, seuralla on vielä mahdollisuus tehdä hakemus huhtikuun loppuun mennessä.

Liigakarsinnat pelataan joka tapauksessa, vaikka Mestiksen voittaneella joukkueella ei olisikaan edellytyksiä nousta SM-liigaan. Tällöin SM-liigassa pelaava joukkue jatkaisi SM-liigassa, vaikka se häviäisikin karsinnat Mestis-mestarille.

Myös pudotuspelit muuttuvat merkittävästi. Jatkossa runkosarjan neljä parasta joukkuetta pääsevät suoraan puolivälieriin ja sijoille 5–12 sijoittuvat joukkueet pelaavat pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella paras viidestä -sarjan.

Puolivälieristä eteenpäin pudotuspelejä pelataan tuttuun tapaan paras seitsemästä -systeemillä.

Lue myös:

    Uusimmat