Englantilaistoimittaja puolustaa Teemu Pukkia – kritisoitua maalitykkiä ei ole osattu syöttää oikein: "Pukki ei ole syynä ongelmiin"

Norwich Cityn alkukausi putoamisen jälkeen Englannin Mestaruussarjassa on alkanut pahasti yskien. Voittoja ei ole tullut odotetusti, ja maalinteko on tökkinyt.

Monen kannattajan katse on kohdistunut Norwichin ykköskärkeen Teemu Pukkiin, joka on toistaiseksi tehnyt vasta yhden maalin kauden neljässä ensimmäisessä sarjaottelussa.

Tämän kalenterivuoden puolella Pukki on onnistunut maalinteossa kaikissa kilpailuissa vain kolme kertaa, mikä on saanut Kanarialintujen kannattajissa monet vaatimaan suomalaisen penkittämistä ja mahdollisuuden antamista joukkueen muille hyökkääjille Adam Idahille ja Jordan Huggielle.

Paikalliseen Eastern Daily Press -lehteen kirjoittavan jalkapallotoimittajan Connor Southwellin mukaan Norwich Cityn managerin Daniel Farken kannattaisi kuitenkin toistaiseksi luottaa Pukkiin joukkueensa avainkokoonpanossa.

Southwellin perusteluna toimivat Pukin tilastot Mestaruussarjassa, jossa hän iski toissa kaudella 29 maalia ennen seuran nousua Valioliigaan.

– Kun hän on täydessä kunnossa, itsevarma ja laukoo paikoistaan, Pukki on yksi parhaista pääsarjan ulkopuolella pelaavista hyökkäyksistä, Southwell huomauttaa.

Toimittajan mukaan ongelmana on ollut enemmän se, miten Norwich City pelaa tällä hetkellä Pukin takana. Hänen mukaansa joukkueen hyökkäyspelaaminen on ollut toistaiseksi hämmentävällä tavalla rakenneltua.

Southwell viittaa edellisellä siihen, että City on pommittanut vastustajien rangaistusaluetta korkeilla keskityksillä, jotka ovat kaukana Pukin erityisosaamisalueesta. Kotkalainen on tehnyt vain kaksi maalia päällään koko Norwich-uransa aikana.

Sen sijaan Pukille kannattaa ennen kaikkea pelata matalia palloja vastustajan puolustuslinjan taakse.

– Eikä hän vain tarjonnut maaleja toissa kaudella: hän myös mahdollisti teknisillä ominaisuuksillaan Citylle sen tyylin pelata, Southwell lisää.

Southwellin mukaan Norwich on pelannut tällä kaudella huonosti pallon kanssa. Se ei ole ollut tarpeeksi suoraviivainen, ja palloa on pelattu liikaa laidoille sen sijaan, että sillä olisi yritetty puhkoa vastustajan puolustusmuotoa.

Southwellin mukaan kolmikko Pukin takana ei ole ollut täysin tehtäviensä tasalla. Onel Hernández, Todd Cantwell ja Emi Buendía eivät ole saaneet palloa liikkeelle Norwichin hyökkäyskolmanneksella niin kuin parhaimmillaan toissa kaudella.

Lisäksi laitapakki Xavi Quintillà on pelaaja, joka ei ole vielä ymmärtänyt, ettei keskitysten viljeleminen kuulu Daniel Farken suosimaan pelitapaan.

Southwellin mukaan Norwich Cityn pelaamisessa kaikki viittaa kuitenkin siihen, että neljän ottelun jälkeen vain yhden voiton ottanut joukkue on matkalla parempiin tuloksiin, jos se vain löytää tavan syöttää Pukkia nyt nähtyä suoraviivaisemmin.

– Tällä hetkellä tuntuu, että vastustajan puolustuksen puhkominen on uhrattu jostain syystä, mahdollisesti toimivamman keskikentän muodostamisessa. Mutta Pukki ei ole syynä ongelmiin, ja todisteet puhuvat sen puolesta, että ne voidaan vielä saada korjatuksi, Southwell kirjoittaa.

Kauden toista voittoaan Mestaruussarjassa metsästävä Norwich City kohtaa lauantaina Rotherham Unitedin vieraissa Suomen aikaa kello 17 alkavassa ottelussa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja