Mainos

Englannista uskotaan löytyneen viikinkilaiva

Englannin vesiltä uskotaan löytyneen ensimmäistä kertaa viikinkilaiva. Merkittävä löytö pidetään salassa kunnes arkeologit ovat tutkineet sen kunnolla.

Viikinkiajan rahoja


The Times-lehden mukaan viikinkien laivan uppoamispaikan on löytänyt kaksi aarteenetsijää metallinilmaisimen avulla. Aarteenetsijät ovat löytäneet hylystä mm. hopearahoja, miekkojen ja kilpien kappaleita sekä joitakin raudasta valmistettuja työkaluja.

Hylky sijaitsee Yorkshiren alueen rannikolla, Pohjois-Englannissa. Historiallinen löytö pidetään salassa siihes asti kunnes arkeologit ovat tutkineet sen kunnolla.

Viikinkiajan pitkiä sotalaivoja on aiemmin löydetty Skotlannista ja Irlannista, mutta tutkijat ovat toiveikkaita että nyt laiva on löytynyt myös Englannista.

-Jos löytö varmistuu viikinkilaivaksi kyseessä on yksi tärkeimmistä viikinkiajan löydöistä koskaan Britanniassa, sanoo Yorkshiren museon arkeologi Simon Holmes.

Viikinkiaika lasketaan yleensä alkaneeksi Etelä-Englannissa sijainneen Lindisfarnen luostarin ryöstöstä kesällä 787. Viikinkiaika jatkui lähes kolmesataa vuotta, kunnes sen katsotaan loppuneen viimeiseen suureen viikinkiretkeen eli Britannian valloitusyritykseen vuonna 1066. Nykyistä Norjaa ja Tanskaa asustaneet viikingit vierailivat Brittein saarilla usein ryöstö- ja valloitusretkillään, koska Britannia oli sopivan lähellä ja sinne oli helppo tunkeutua.

(MTV3-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.