Mainos

Enestam lupaili uudelleensijoitusta

Varuskuntien ja varikkojen lopettamissunnitelma puhutti eduskunnassa.

Jan-Erik Enestam

Eduskunta sai eilisiltana päätöksen turvallisuus- ja puolustuspoliittista selontekoa koskevan keskustelun.

Suosituin puheenaihe oli joidenkin varuskuntien ja varikkojen kaavailtu lopettaminen. Monet kansanedustajat puolustivat oman vaalipiirinsä alueella sijaitsevia puolustusvoimien työpaikkoja.

Puolustusministeri Jan-Erik Enestam (r.) lupasi, että puolustusministeriö perustaa työryhmän ohjaamaan rakennemuutosta. Tavoitteena on sekä työntekijöille että paikkakunnille aiheutuvien haittavaikutusten minimoiminen.

Enestamin mukaan ensisijaisesti selvitetään puolustusvoimien mahdollisuudet sijoittaa henkilöstö muualle puolustusvoimiin. Puolustushallinnon ja työvoimahallinnon yhteistyöllä pyritään myös löytämään työtä muiden työnantajien palveluksessa.

Selontekoon sisältyvä tavoite luopua jalkaväkimiinoista vuoteen 2010 mennessä ei saanut keskustelussa juurikaan kannatusta.

Eduskunta äänestää tänään siitä, lähetetäänkö selonteko puolustus- vai ulkoasiainvaliokuntaan.

Ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Liisa Jaakonsaari (sd.) haluaa selonteon omaan valiokuntaansa. Hänen mielestään sen pääpaino on turvallisuuspolitiikassa, vaikka julkinen keskustelu on pyörinyt pääasiassa puolustukseen liittyvien asioiden ympärillä.

Puhemiesneuvosto esittää, että mietinnön tekisi puolustusvaliokunta. Valiokunnassa laadittava mietintö tulee vielä myöhemmin syksyllä täysistuntoon.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.