Mainos

Enestam kutsuu rakennusalan koolle

Ympäristöministerin mukaan oikein suunniteltujen ja rakennettujen kattojen pitää kestää, vaikka lunta olisi poikkeuksellisen paljonkin.

Ympäristöministeriö aikoo kutsua mahdollisimman nopeasti rakennusalan keskustelemaan viime aikojen hallikattojen sortumisista. Vastaavanlainen kokous järjestettiin vuonna 2003 silloisten kattoromahdusten vuoksi.

- Vuoden 2003 kokouksen jälkeen rakennusala kävi itse läpi 7 000 rakennuskohdetta. En tiedä, kuinka tarkkaan he tarkastivat, mutta yllättävän vähissä tapauksissa löytyi virheitä, sanoo ympäristöministeri Jan-Erik Enestam.

- Alan toimijoiden kanssa selvitetään vielä kerran, millä tavalla kohteiden läpikäynti tehtiin, hän lisää.

Kun nykytilannetta tarkastelee, on Enestamin mielestä aivan varmaa, että rakenteissa on heikkouksia.

- Vaikka lunta on poikkeuksellisen paljon, niin varmuuskerroin on niin korkea, että oikein suunniteltujen ja rakennettujen kattojen pitää kestää.

Ympäristöministeriö aikoo myös jatkaa Kuntaliiton kanssa kunnallisten rakennusvalvojien kouluttamista. Ympäristöministeriö ohjaa ja valvoo rakentamista Suomessa.

Rakennusliitto: Rakentamisen laatu on heikentynyt

Rakennusliiton mielestä viime päivien kattoturmat ovat seurausta rakentamisen laadun heikkenemisestä. Rakentajilla on liian kireät aikataulut, ja säästöjä haetaan väärästä paikasta.

Rakennusliiton mukaan on tullut tavaksi, että urakoita pilkotaan rakennustyömailla liian pieniin palasiin. Sen jälkeen rakentamisesta katoaa kokonaislaatu, varsinkin jos ketjussa käytetään ammattitaidottomia vuokratyöntekijöitä.

Rakennusliiton mukaan laatua voitaisiin parantaa muun muassa ammattitaitoisten rakennusmestarien avulla. Samoin rakennustyön ammattitaitoa voitaisiin nostaa koulutuksen lisäksi paremmalla työssä oppimisella.

Rakennusliitto huomauttaa, että eräät suuret rakennusalan yritykset valvovatkin jo laatua vapaaehtoisesti. Sen seurauksena muun muassa aikatauluja on pidennetty.

(MTV3-STT)

Katso myös: ja .

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.