Mainos

Enestam halukas jatkamaan RKP:n johdossa

Ympäristöministeri Jan-Erik Enestam kertoi tavoitteenaan olevan, että varhainen ilmoitus vähentäisi turhia spekulaatioita.

RKP:n puheenjohtaja ympäristöministeri Jan-Erik Enestam on halukas jatkamaan puolueensa johdossa vielä kesään 2006 asti. Kyse olisi Enestamin mukaan hänen viimeisestä kaudestaan. Enestam ilmoitti asiasta tänään Korppoossa.

Mitä todennäköisemmin Enestam myös valitaan uudelle yksivuotiskaudelle kesäkuun puoluekokouksessa Tammisaaressa. Haastajia ei ole toistaiseksi tiedossa, eikä niitä odoteta ilmaantuvankaan. Puheenjohtajavaihdos tapahtuisi näin puolueen 100-vuotispuoluekokouksessa Vaasassa kesäkuussa 2006.

Enestam kertoi tavoitteenaan olevan, että varhainen ilmoitus vähentäisi turhia spekulaatioita ja innostaisi toimimaan. Hän toivoi, että esiin tulisi useita puheenjohtajaehdokkaita - ja sen verran ajoissa, että puolueväki ehtii tutustua heihin.

Enestam muistutti nousseensa itse puolueen johtoon äänestyksittä vuonna 1998.

-Se oli sääli. Puheenjohtajakampanja vireyttää puoluetta, kuten kävi saadessani haastajan vuonna 2002, ja kerää tiedotusvälineiltä huomiota, Enestam kertoi. Avoin ja reilu kamppailu antaa myös uudelle puheenjohtajalle hyvän lähdön.

Vuonna 2002 Enestam joutui puheenjohtajuudesta tiukkaan kisaan silloisen europarlamentaarikko Astrid Thorsin kanssa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.