Mainos

Enestam epäilee HUS:in mallin toimivuutta

RKP:n puheenjohtaja, puolustusministeri Jan-Erik Enestam ei usko, että Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri HUS toimii koskaan kunnolla. Hän ehdottaa sen vuoksi HUS:in hajottamista heti, kun on saatu suunnitelluksi uusi sairaanhoidon malli pääkaupunkiseudulle ja Uudellemaalle.
-Ei ole mahdollista, että tämmöinen jättiläinen toimii tehokkaasti. Muun luuleminen on turhaa, Enestam sanoi tänään Hufvudstadsbladetin haastattelussa.

Vertailun vuoksi Enestam mainitsi Tukholman läänissä tehdyistä hoitoratkaisuista, jotka ovat tehneet häneen hyvän vaikutuksen. Siellä osa sairaaloista on ulkoistettu yksityiselle sektorille. Enestamin mukaan tällä ei ole saatu aikaan säästöjä, mutta potilaat ovat saaneet kuitenkin hoitoa kohtuullisessa ajassa.

Samassa lehdessä kertoi Helsingin kaupunginhallituksen puheenjohtaja Harry Bogomoloff omista näkemyksistään hoitoasioihin. Hänen mielestään lääkäreiden pitäisi panna tärkeysjärjestykseen ne, joita he hoitavat. Lisäksi lääkäreiden olisi pantava rajat sille, kuinka kauan hoitoa annetaan.

Bogomoloff myöntää, että myös politiikkojen on tehtävä priorisointeja, mutta hän tähdentää lääkäreiden olevan hoidon asiantuntijoita. Se, mitä hän vastustaa, on, että HUS ei pysy sovituissa budjettiraameissaan. Terveydenhoidon kuluille ei Bogomoloffin mukaan ole mitään rajaa, sillä aina voidaan asiat tehdä paremmin kuin ennen. Mutta kun on päätetty siitä, mitkä voimavarat ovat, tulee siitä myös pitää kiinni. Muunlainen toiminta olisi hänestä typerää.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.