Mainos
Mainos

”En tiennyt, että on olemassa erityisesti miehille suunniteltuja suojia” – älä anna virtsankarkailun häiritä elämää

Tiesitkö, että myös miehille on suunniteltu virtsankarkailuun tarkoitettuja suojia?

Keski-iän kynnyksellä monelle miehelle tulee yllätyksenä, että naisille tuttuna vaivana pidetty virtsankarkailu on yleistä myös miehillä. Mikäli ongelmia virtsanpidätyskyvyssä ilmenee, kannattaa ottaa rohkeasti yhteys lääkäriin, sillä apua on saatavilla.

TIESITKÖ? Yleisimpiä syitä miesten virtsankarkailun taustalla ovat ikä, heikentyneet lantionpohjan lihakset, ylipaino, suurentunut eturauhanen tai jokin perinnöllinen sairaus. Vaivan ilmaannuttua olisi syytä hakeutua lääkärin tai urologin vastaanotolle, jotta ongelman perimmäinen syy selviäisi.

"Virtsankarkailuun on tarjolla monia ratkaisuja"

Peter, 50, on kokenut kantapään kautta, miltä tuntuu, kun virtsankarkailusta tulee vaiva, joka aiheuttaa häpeää arjessa. Peter kertoi tarinansa Tena Menille.

– Pelästyin, kun ensimmäisen kerran huomasin itselläni virtsankarkailua. Tunsin oloni epävarmaksi ja pahinta oli, että en pystynyt hallitsemaan rakkoani. Luulin olevani yksin, mutta lääkärini vakuutti minulle, että näin ei ollut, Peter kertoo.

Sittemmin Peter rohkaistui ja otti asiasta selvää. Tätä nykyä hänellä on käytössään erityisesti miehille suunniteltuja suojia, jotka ovat helpottaneet arkielämää kiusallisen vaivan kanssa.

– Käytin paperipyyhkeitä, koska niitä oli helposti saatavissa. En tiennyt, että on olemassa erityisesti miehille suunniteltuja suojia. Jos olisin tiennyt sen jo silloin, kun vaivani alkoi, olisin heti kokeillut niitä, Peter toteaa.


Apu kannattaa ottaa rohkeasti vastaan

Miesten virtsankarkailu voi johtua monesta eri syystä, mutta erityisen tärkeää olisi muistaa, että vaivaa ei ole syytä hävetä. SCA:n vuonna 2013 toteuttaman tutkimuksen* mukaan jopa yhdellä neljästä yli 40-vuotiaasta miehestä esiintyy virtsankarkailua jossakin muodossa. Virtsankarkailu on siis miehilläkin kohtalaisen yleinen vaiva, jonka vuoksi ei ole missään nimessä syytä laittaa pistettä esimerkiksi omalle sosiaaliselle elämälle.

Virtsankarkailusta puhumista pidetään niin vaikeana aiheena, että moni mies miettii kuukausien tai jopa vuosien ajan avun hakemista vaivaan. SCA:n teettämässä kyselytutkimuksessa selvisi, että peräti 95 prosenttia virtsankarkailusta kärsivistä miehistä yrittää pärjätä vaivansa kanssa ilman tarkoitukseen sopivia suojia. Yksi syy tähän on se, että valtaosa miehistä ei edes tiedä, että on olemassa nimenomaan miehille suunniteltuja virtsankarkailutuotteita.

Virtsankarkailu saattaa aiheuttaa huolta, mutta oikeanlaisten suojien avulla vaivaan liittyvistä murheista on mahdollista päästä eroon. Kun perehtyy saatavilla oleviin vaihtoehtoihin, voi koko vaiva parhaimmillaan unohtua.

TENA Men -tuotteet voi ostaa kätevästi ja huomaamattomasti TENA:n omasta verkkokaupasta osoitteessa tenakauppa.fi.

*SCA toteutti vuonna 2013 toteuttamaan tutkimukseen, johon osallistui yli 40-vuotiaita miehiä Yhdysvalloista, Yhdistyneestä kuningaskunnasta, Saksasta, Italiasta, Venäjältä ja Meksikosta. Julkaisematonta tietoa.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.