Mainos

Emun kannatus hiipuu Ruotsissa

Ruotsalaiset kannattavat euroopan yhteisvaluuttaa heikommin kuin koskaan. Enää harvempi kuin joka kolmas ruotsalainen valitsisi euron. Ruotsin hallitus saattaa kuitenkin käynnistää eurokampanjansa vasta viime tipassa.

Kansanäänestys pidetään 14. syyskuuta, joten mieli ehtii vielä muuttua, mutta tulokset näyttävät ikäviltä euron puolesta rummuttavalle Ruotsin hallitukselle.

Euron kannattajat eivät ole kuitenkaan alkaneet vielä jyrätä täydellä voimallaan. Analyytikkojen mukaan Ruotsin hallituksella onkin vielä kortteja takataskussaan. Yksi niistä on vahva ruotsalainen ammattiyhdistysliike.

Muun muassa Ruotsin suurin palkansaajajärjestö Landsorganisationen i Sverige on päättänyt olla ottamatta kantaa EMU:hun. Syynä on eripura puskurirahastoista ja työllisyyden turvaamisesta. Järjestöt ehtivät vielä neuvotella hallituksen kanssa.

Haastattelututkimusen mukaan - johon haastateltiin tuhatta Ruotsalaista - nuorimmat ja vanhimmat äänestäjät suhtautuvat Emuun erityisen kielteisesti. Naiset ovat miehiä epäilevämpiä.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 17.07.2003).

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.