Mainos

Emu-vastainen Britannia menettämässä ulkomaisia investoijia

Japanilainen autovalmistaja Toyota on uhannut, että se ei enää rakenna uusia autotehtaita Britanniaan, jos britit eivät liity Euroopan valuuttaunioniin emuun. Toyota on investoinut britanniaan kymmeniä miljardeja markkoja.

Tähän saakka britit ovat päässeet hyötymään siitä, että he ovat jättäytyneet ulkopuolelle osasta EU-säädöksiä. Varsinkin EU:n sosiaalisäädökset, joita brittien ei tarvitse noudattaa, ovat taanneet sen, että työvoimakustannukset ovat britanniassa alhaisemmat kuin useimmissa kilpailijamaissa.

Toyota ilmoitti kuitenkin viime viikolla, että se rakentaa tulevaisuudessa autotehtaansa manner-Euroopan puolelle, jos Britannia ei liity Euroopan valuuttaunioniin. Autoyhtiön mukaan sille on valtavaa taloudellista etua siitä, että se voi toimia Euroopassa yhdellä, vakaalla valuutalla.

Myös saksalaiset varoittivat viime viikon lopulla, että saksalaisyritykset eivät ole tulevaisuudessa enää välttämättä valmiita rakentaman tehtaitaan Britanniaan, jos maa jää emun ulkopuolelle. Investoinnit tehdään sellaiseen maahan, jossa ei ole valuuttariskejä, eli toiseen emun jäsenmaahan.

Pääministeri John Major sanoo tämänaamuisessa Le Figaro -lehdessä, ettei Britannia missään tapauksessa ole valmis emun jäseneksi vuonna 1999. Haastattelussa Major epäilee, ettei suunniteltu aikataulu ole realistinen, ja että hanketta joudutaan lykkäämään.
(MTV3)

Huom! Uusi StreamWorks ohjelma valitsee nopeuden automaattisesti internetyhteytesi mukaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.