Mainos

EMU työttömyyden kannalta järkevä?

Rahaliitto EMU on työttömyyden näkökulmasta järkevä jatke sanoo yksi EMU-professorityöryhmän raporteista. EMU-ulkopuolelle jääminen olisi tämän raportin mukaan riski.

Kustakin raportista vastaa vain sen tekijä, työryhmä tekee johtopäätöksensä toukokuun alussa.

EMUn arvioimisen tekee vaikeaksi muun muassa se, että Suomen talous ja suhdannevaihtelut kulkevat hieman eri tahtia kuin muiden todennäköisten EMU-maiden. Suomen talouden muista maista poikennut häiriöiden ajoitus jota menneisyydessä korjailtiin devalvaatioilla on yksi raportin tutkimista aiheista.

Vaikka raportti toteaa, että nämä ns. epäsymmetriset häiriöt sinänsä eivät puhu EMUun menon puolesta, se samalla tuo esiin lukuisan joukon tekijöitä jotka muuttavat kuvaa.

Enää ei eletä säännöstelymaailmassa ja EMU sinänsäkin muuttaa toimintaympäristöä: on muitakin sopeutuskeinoja kuin devalvaatio, joka ei aina edes toiminut toivotusti.

Työryhmän puheenjohtajan Jukka Pekkarisen mukaan olisi helpompi mennä, jos epäsymmeteristä häiriötä ei olisi.
-Siksi olemme ottaneet sen vakavsti esille ja arvioineet monelta kannalta jotta päästään selville sen relevanssista.

Selkeää johtopäätöstä sen merkityksestä ei raportissa lukijan puolesta tehdä. Lukijoita ei muutenkaan kovin helpolla päästetä. Ehkäpä kovin valmiita mielipiteitä ei tässä vaiheessa ole haluttukaan syöttää.

Akateeminen maailma esitti näkökohtia ja nyt olisi keskustelun paikka. Yksi keskeinen keskustelunaihe liittyy työttömyyteen.
(MTV3/Tarja Jokela)

Huom! Uusi StreamWorks ohjelma valitsee nopeuden automaattisesti internetyhteytesi mukaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.