Mainos

EMU-myönteisyys kasvaa Ruotsissa

Raha- ja talousliitto Emun kannatus kasvaa Ruotsissa. Tuoreen kyselyn mukaan joka toisen ruotsalaisen mielestä maa liittyy EU:n rahaliittoon ennemmin tai myöhemmin. Maata hallitsevien sosiaalidemokraattien keskuudessa mielipiteet ovat päinvastaisia.

Ruotsalaisen tutkimuslaitos Sifon mukaan hieman useampi kuin joka neljäs ruotsalainen, 26 prosenttia, kannattaa Emu-jäsenyyttä alusta lähtien. Muiden, myönteisesti Emuun suhtautuvien määrä on pysynyt ennallaan 24 prosentissa.

Talouslehti Finanstidningenin tilaaman kyselyn mukaan ydinkannattajien määrä on noussut Ruotsissa kaksi prosenttiyksikköä. Raha- ja talousliittoa ehdottomasti vastustavien määrä on laskenut vastaavasti kaksi yksikköä 37:sta 35 prosenttiin.

Kysely tehtiin edellisen kerran maaliskuussa, jolloin Emu-jäsenyyttä alusta, 1999 lähtien kannatti harvempi kuin joka neljäs kansalainen, 24 prosenttia. Sifon kyselyyn osallistui tuhat yli 15-vuotiasta ruotsalaista. Tutkimus tehtiin 28.-29. huhtikuuta.

Ruotsia hallitseva sosiaalidemokraattinen puolue päättää omasta ja käytännössä samalla maan Emu-kannasta syyskuussa. Puolueen jäsenien keskuudessa talousliiton kannatus on laskenut. Ydinkannatus on laskenut kiertokyselyn mukaan yhden prosenttiyksikön 21:sta 20 prosenttiin. Emu-jäsenyyden lykkäämistä kannattavien osuus on niin ikään painunut aiempaa alemmas 26:sta 24 prosenttiin. Vastustajien määrä on pysynyt sosiaalidemokraattien keskuudessa entisellään 38 prosentissa.
(STT-TT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.