Mainos

Emma-myrsky raivoaa Keski-Euroopassa

Emma-myrsky on raivonnut Keski-Euroopassa aiheuttaen ainakin yhdeksän ihmisen kuoleman. Suurin osa uhreista oli Saksassa ja Itävallassa.

Tuulten nopeus kohosi vuoristossa paikoin 50-60 metriin sekunnissa. Tuuli kiskoi irti puita ja talojen kattoja, katkoi sähköjä ja aiheutti myös junaturman Saksassa.

Useita ihmisiä loukkaantui, kun Itävaltaan matkalla ollut luotijuna törmäsi radalle kaatuneeseen puuhun varhain aamulla Bonnin lähellä.

Saksalaiset meteorologit nimesivät viime yönä läntiseen Eurooppaan iskeneen myrskyn Emmaksi. Se toi mukanaan kovia tuulia, raekuuroja, lumisateita ja ukkosmyrskyjä muun muassa Etelä-Saksaan.

Kolme ihmistä sai surmansa Saksassa myrskyn aiheuttamissa liikenneonnettomuuksissa ja Itävallassa puolestaan neljä. Itävallassa kuolleista kaksi oli saksalaisia lomailijoita.

Moniin onnettomuuksiin liittyi kaatuneita puita. Tuulenpuuska heitti Saksassa 20-vuotiaan skootterikuskin vastaantulijoiden kaistalle, jolloin kuorma-auto törmäsi häneen.

Tshekin uutistoimiston CTK:n mukaan Tshekissä 11-vuotias tyttö jäi kaatuneen puun alle. 80-vuotiaan miehen puolestaan tappoivat myrskyn riepottamat metallilevyt.

Myrsky häiritsi myös lentoliikennettä Keski-Euroopan kentillä. Lennot olivat myöhässä, ja monia jouduttiin perumaan kokonaan esimerkiksi Sveitsissä. Joitakin Itävallan ja Saksan lentoja ohjattiin kuitenkin Sveitsin kentille.

Rautatieliikenne Saksan Münchenin ja Itävallan Salzburgin välillä keskeytyi. Itävallan pääkaupungissa Wienissä myrsky seisautti julkisen liikenteen kokonaan muutamaksi tunniksi.

Kovia tuulia koettiin myös Britanniassa, missä useita ihmisiä loukkaantui jäätyään kaatuneiden puiden alle.

Kova tuuli sotki lentoliikennettä Keski-Euroopassa

Kova tuuli viivästytti myös lentoliikennettä useilla Keski-Euroopan kentillä.

Finnairin viestintäpäällikön Taneli Hassisen mukaan ainakin Amsterdamiin, Frankfurtiin ja Innsbruckiin matkanneet koneet joutuivat odottamaan laskulupaa pari tuntia.

Münchenin-lento joutui laskeutumaan varakentälle Nürnbergiin, sillä olosuhteet Münchenissä eivät parantuneet.

Vastaavasti samoista Keski-Euroopan kohteista Suomeen tulevat koneet myöhästelivät.

Keski-Euroopan myrskyt heijastuivat myös muuhun Suomesta lähtevään lentoliikenteeseen.

- Neljä Välimeren kohteisiin lähtevää konetta pääsi matkaan pari tuntia myöhässä, kertoo Hassinen.

(MTV3-STT-DPA-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.