Emily ryhtyi sijaissynnyttäjäksi Kiinassa asuvalle parille – koronapandemia sotki suunnitelmat täysin: "Hän on meillä edelleen"

Äiti sai tietää raskaudestaan vain yhdeksän päivää ennen synnytystä 0:51
Tämä äiti sai tietää raskaudestaan vain yhdeksän päivää ennen synnytystä!

Kiinassa asuvan pariskunnan oli tarkoitus tulla hakemaan lapsi sijaissynnyttäjältä Yhdysvalloista viime vuoden toukokuussa, mutta koronapandemia pisti suunnitelmat jäihin. Lapsi on edelleen sijaissynnyttäjän ja hänen miehensä hoivissa. Tapauksesta kertoo muun muassa New York Post.

Yhdysvaltain Idahossa asuva Emily Chrislip, 25, ryhtyi sijaissynnyttäjäksi vuonna 2018. Hän oli seurannut vierestä, millaista surua hedelmättömyys oli lähipiirissä aiheuttanut. Emilyllä on oma poika aviomiehensä Brandonin kanssa. 

Kiinassa asuva pariskunta valitsi Emilyn sijaissynnyttäjäksi syyskuussa 2019. Kiinassa kohdunvuokraus on laitonta.

Suunnitelmat menivät uusiksi

Suunnitelmana oli, että vauva luovutettaisiin biologisille vanhemmilleen heti synnytyksen jälkeen Idahossa sijaitsevassa sairaalassa.  

Vauva syntyi 18. toukokuuta 2020. Emily kertoo, että pariskunnan oli ollut tarkoitus olla synnytyssalissa synnytyksen aikana. Sitten he olisivat saaneet olla vauvan kanssa omassa huoneessaan.

– Minun työni piti päättyä siihen, kun vauva syntyi, Emily kertoi People-sivustolle jo viime syyskuussa. 

"Onkin mennyt jo yhdeksän kuukautta"

Koronapandemian vuoksi suunnitelmat eivät toteutuneet. Rajoituksista johtuen vanhemmat eivät voineet matkustaa Yhdysvaltoihin hakemaan tytärtään.  

– Alun perin ajattelimme, että kyse on varmaan jostain kolmesta neljästä viikosta, mutta nyt onkin mennyt jo yhdeksän kuukautta, Emily kertoi Idaho News 6 -sivustolle.

– Hän on meillä edelleen.

Tyttären syntymän jälkeen Kiinassa asuva pariskunta on nähnyt vauvansa vain videopuhelujen välityksellä. 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Jumissa ollaan edelleen

Vauvan ensimmäinen syntymäpäivä on pian käsillä. Emily kertoo, että tytön biologiset vanhemmat eivät ole vieläkään voineet hakea tyttöä. Näin siitäkin huolimatta, että matkustusrajoituksia on lievennetty viime kuukausina rokotusprosessin etenemisen vuoksi. 

– En usko, että ongelmana on heidän pääsemisensä Yhdysvaltoihin. Paluussa Kiinaan voi tulla ongelmia. 

– Niinpä odotamme ja katsomme, mitä rajoituksille tapahtuu. 

Prosessissa monta mutkaa

Emily kertoo, että biologisille vanhemmille koko prosessi – matkaaminen Yhdysvaltoihin ja vauvan kanssa takaisin kotiin – voi kestää kolmekin kuukautta kaikkien rajoitusten sekä karanteenien takia.

Emilyn mukaan vanhempia huolettavat tietyt kotimaassa säädetyt lait ja rajoitukset. Lisäksi matkaan kuuluvat lennot voisivat altistaa pienokaisen koronavirustartunnalle.

Asiaa yritetään edelleen edistää

Vanhempien ja tytön yhteen saattamista on ilmeisesti yritetty jouduttaa erilaisin keinoin. Lokakuussa CTV News -sivuston haastattelussa Emily kertoi, että tytön isä on Kanadan kansalainen. Mies yritti saada maan passia myös äidille, jotta he olisivat voineet matkustaa Kanadan kautta Yhdysvaltoihin. 

Emily kertoo nyt New York Postille, että Idahon senaattorin Jim Rischin toimisto on edistänyt prosessia "nopeuttamalla hieman" matkustusasiakirjojen hankintaa. 

Huolehtivat lapsesta toistaiseksi

Emily kertoo, että he huolehtivat lapsesta ilomielin siihen saakka, kunnes lapsi on turvallista siirtää Kiinaan. 

– Toivomme, että he pääsisivät tänne ennen hänen ensimmäistä syntymäpäiväänsä, joka on toukokuussa. 

Kohdunvuokraus yhdelle parille riittää Emilylle

Emily ei aio ryhtyä enää uudelleen sijaissynnyttäjäksi, ellei kyseessä ole tämä sama pariskunta. 

– Luulen, että ilman pandemiaa olisin miettinyt asiaa enemmän. En tiedä, pystynkö käymään tällaista prosessia läpi uudelleen. 

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lue myös:

    Uusimmat