Lasta ei kuulunut lukuisista yrityksistä huolimatta – 29-vuotiaan Breannan äiti tuli apuun uskomattomalla tavalla: "Äitini odottaa ensimmäistä lastenlastaan"

Vaikuttava näky: Yhdeksän hoitajaa raskaana samaan aikaan 2:00
Muistatko velä yhdeksän sairaanhoitajaa, jotka olivat samaan aikaan raskaana?

Breannan äiti ryhtyi sijaissynnyttäjäksi tyttärelleen. Aiheesta kertoo muun muassa Independent-sivusto.

29-vuotias yhdysvaltalainen sosiaalisen median vaikuttaja Breanna Lockwood ja hänen miehensä Aaron, 28, olivat toivoneet lasta koko neljä vuotta kestäneen avioliittonsa ajan. Lasta ei ollut kuulunut hedelmöityshoidoista huolimatta.

Breanna oli kokenut kaksi keskenmenoa sekä yhden kohdunulkoisen, niin sanotun virhesijaintisen, raskauden. Breanna oli kertonut hedelmöityshoidoista avoimesti sosiaalisen median alustoillaan.

Viime kuussa Breanna paljasti, että hänen 51-vuotias äitinsä Julie oli ryhtynyt heille sijaissynnyttäjäksi ja oli 17. viikolla raskaana. Julie odottaa lasta, joka on saanut alkunsa Breannan munasolusta. Julie ei ole lahjoittanut hedelmöityshoitoon omia munasolujaan tai DNA:taan.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Äitini aikoo kantaa ja synnyttää meidän vauvamme. Elämäni tärkein tukipilari antaa meille suurimman mahdollisimman siunauksen.

– Äitini odottaa ensimmäistä lastenlastaan, minun ja Aaronin biologista lasta.

Monelle lääkärille Julien ikä oli ollut este

Julie oli tätä ennen käynyt monissa testeissä, jossa tutkittiin, sopisiko hän kantamaan lasta. Moni lääkäri oli ensin kieltäytynyt ottamasta häntä hoitoihin, koska häntä pidettiin liian vanhana sijaissynnyttäjäksi siitäkin huolimatta, että hän oli fyysisesti hyvässä kunnossa. Yhdysvalloissa yläikäraja on yleensä ollut 45 vuotta.

Lopulta eräs lääkäri suostui järjestämään kaiken. Hän oli todennut Julien olevan terve ja elämäntyyliltään aktiivinen. Niinpä hänen uskottiin voivan selviytyä raskaudesta ja synnyttää lapsi turvallisesti.

– Äitini on juossut Bostonin maratonin kahdesti ja hän harrastaa triathlonia. Hän näyttää ennemminkin siskoltani.

Breannan mielestä Julie on paremmassa kunnossa nyt kuin parikymppisenä saadessaan hänet.

Alkionsiirto tehtiin 25. helmikuuta. Julien laskettu aika on marraskuussa.

– Hän on täydellinen esimerkki henkilöstä, joka tekee kaiken lastensa tähden. Jos pystyn olemaan edes puoliksi yhtä hyvä äiti kuin hän, olen tehnyt jotain oikein, Breanna pohtii.

Lue myös:

    Uusimmat