Emil Ruusuvuori tarvitsi fysioterapeutin apua – Henri Kontinen tuhahti putoamisestaan

Emil Ruusuvuoren taival tenniksen Australian avoimissa päättyi toiselle kierrokselle. Suomalaisnuorukainen hävisi reilun kolmen tunnin taiston jälkeen Espanjan Pedro Martinezille neljässä erässä 6–1, 3–6, 2–6, 6–7 (5–7).

Ruusuvuoren vakuuttava alku kääntyi nopeasti selviytymistaisteluksi energistä Martinezia vastaan. Suomalaisnuorukainen kertoi olleensa ottelun lopussa väsynyt, johon vaikutti myös maanantain liki neljän tunnin avausmittelö ranskalaistähti Gael Monfilsia vastaan.

Ottelun loputtua Ruusuvuori joutui turvautumaan myös fysioterapeutin apuun, mutta mistään vakavasta ei kuitenkaan ollut kysymys.

– Bensa loppui koneesta. Se eka matsi oli sen verran raskas, että ei vaan ehtinyt palautua ja vatsalihas alkoi kipuilla. Mutta ei pitäisi olla mitään vakavaa, bensa vain loppui, Ruusuvuori sanoi STT:lle.

Ottelu kääntyi Martinezille toisen erän lopussa. Tilanteessa 3–3 Ruusuvuorella oli kolme murtopalloa, mutta espanjalainen selvitti ne kaikki, mursi heti perään Ruusuvuoren syötön ja näytti tälle perävaloja.

– Ekat puolitoista erää olivat hyvää tekemistä, kaveri ei siinä montaa "gamea" saanut. Se kääntyi tosi nopeasti, 3–3:ssa oli kolme breikkipalloa putkeen, ja se olisi pitänyt saada. Seuraava syöttövuoro ei ollut mikään superhuono, mutta se ei pitänyt, Ruusuvuori selvitti.

– Kaveri sai vähän makua, että on tsäänssit, ja hän alkoi pelata huomattavasti paremmin. Oma pelitaso taas lopahti, ja siitä lähtien se meni vaikeaksi. Mutta näistä opitaan ja tällaista tämä on.

Ruusuvuori on aiemmin voittanut Martinezin haastajatasolla, mutta miehet kohtasivat nyt ensimmäistä kertaa ATP-tasolla. Ruusuvuori on maailmanlistan sijalla 86, espanjalainen pykälän alempana.

21-vuotias Ruusuvuori pelasi Australiassa uransa kolmatta kertaa grand slam -turnauksen pääsarjassa. Viime syksynä Yhdysvaltain avoin mestaruusturnaus toi toisen kierroksen paikan. Ranskan avointen massalla Ruusuvuori karsiutui avauskierroksella.

Ruusuvuori kertoi viettävänsä Australiassa vielä noin viikon. Vajaan kahden viikon päästä odottaa ATP-turnaus Singaporessa.

– Ihan lähitulevaisuudessa ei olla takaisin tulossa Eurooppaan, suomalainen valaisi.

Pelituntuman puute haittasi Kontista ja Roger-Vasselinia

Suomen Henri Kontinen ja Ranskan Edouard Roger-Vasselin putosivat miesten nelinpelin ensimmäisellä kierroksella. Kaksikko hävisi Liettuan Ricardas Berankisille ja Kazakstanin Mihail Kukushkinille erin 7–5, 6–4.

Kaksikko Kontinen ja Roger-Vasselin oli sijoitettu turnauksessa sijalle 11. Berankisia ja Kukushkinia ei ole ennakkoon sijoitettu turnauksessa, mutta Kukushkin eteni viime vuoden turnauksessa nelinpelin välieriin asti. Ottelu kesti hieman päälle puolitoista tuntia.

Kontinen myönsi ottelun jälkeen olevansa pettynyt.

– Kuka nyt toiselle puolelle maapalloa haluaa matkustaa, treenata kolme viikkoa ja pelata kaksi matsia – ei kukaan, Kontinen kommentoi STT:lle

– Tuntuu, että lähes jokaisessa niiden syöttövuorossa oltiin mukana, oli tsäänssejä.

Kontinen ja Roger-Vasselin voittivat lokakuussa 2019 Tukholman avoimet, mutta he eivät olleet sen jälkeen pelanneet yhdessä. Kontinen totesi, että kyseessä oli ensimmäinen ottelu yhdessä pitkään aikaan. Kontisella itsellään oli vähän otteluita takanaan.

– Siihen nähden tuntui yllättävän hyvältä. Hyvää treeniä on saatu, Kontinen sanoi harmitellen ottelun tulosta.

Kontinen sanoi, että hänellä on luottavainen olo siitä, että yhteispeli Roger-Vasselinin tulee löytymään pelaamalla lisää yhdessä. Kontinen voitti nelinpelin grand slam -tittelin Australiassa neljä vuotta sitten. Roger-Vasselin on Ranskan avointen nelinpelimestari vuodelta 2014.

Suomalainen pelaa Melbournessa vielä sekanelinpelissä, jossa hänen parinaan on kazakstanilainen Jaroslava Shvedova.

Lue myös:

    Uusimmat