Emil Ruusuvuori taipui uransa "pisimmässä" ottelussa huippunimeä vastaan – "Ottaa päähän"

Tulosruutu: Emil Ruusuvuori kävi hurjaa taistelua ATP-rankingin 17. sijalla olevaa Marin Ciliciä vastaan.

Suomen tennisässä Emil Ruusuvuori arvioi pelanneensa uransa pisimmän kolmen erän ottelun Cincinnatin ATP Masters -turnauksen toisella kierroksella kroatialaiskonkari Marin Ciliciä vastaan.

Suomalaisen harmiksi 33-vuotias Cilic kairasi lopulta jatkopaikan niukasti numeroin 6–4, 6–7 (5–7), 7–5. Ottelu kesti kolme tuntia ja 17 minuuttia.

– Oli se varmasti pisin paras kolmesta -matsi urallani. Hyvin pääsin takaisin peliin toisessa erässä, ja kolmas erä oli sitten pelkkää taistoa. Ei tullut tällä kertaa (voittoa), Ruusuvuori harmitteli.

Ruusuvuori syötti ottelun ja kolmannen erän voitosta tilanteessa 5–4, mutta vuoden 2014 US Open -mestari Cilic selvitti tilanteen ja otti toisenkin murron.

– Hän pystyi nostamaan huimasti tasoaan parissa palautusvuorossaan. Syötin matsista, mutta hän pelasi törkeän hyvää tennistä. Olisin itsekin voinut tehdä pari juttua paremmin, 23-vuotias suomalainen ruoti.

Ruusuvuori on kerännyt Pohjois-Amerikan kovilla kentillä rutiinia tiukoista otteluista. Viime viikolla Ruusuvuori taipui Montrealissa kolmessa erässä Puolan Hubert Hurkaczille, joka eteni lopulta turnauksen finaaliin.

– Taas sain kaksi matsia lisää, ja voitto oli lähellä entistä grand slam -voittajaa ja todella hyvää pelaajaa vastaan. Pitää ottaa taas positiiviset asiat mukaan, vaikka tällä hetkellä ottaa päähän pitkän väännön jälkeen.

Ruusuvuori pelannee ensi viikolla Winston-Salemin turnauksessa, josta hän jatkaa kuun lopulla alkavaan US Openiin.

Harri Heliövaara eteni jatkoon

Väkevässä vireessä olevat Harri Heliövaara ja Lloyd Glasspool kaatoivat Cincinnatin nelinpelissä yhdysvaltalaisparin Tommy Paul/Frances Tiafoe tiukan väännön jälkeen 4–6, 6–3, 10–8. Hyvät kaksinpelaajat laittoivat ennakkosuosikit ahtaalle.

– Oli erilainen ottelu, olimme aluksi pihalla. Mutta tämä oli arvokas ottelu, kun pystyimme voittamaan vaikean matsin ja olemaan hyvä tiimi, Heliövaara pohdiskeli.

– Kävimme Lloydin kanssa hyvän keskustelun ekan erän jälkeen. Kävimme läpi, miten pystymme tukemaan toinen toistamme.

Heliövaaran ja Glasspoolin toisen kierroksen ottelu pelataan torstaina. Vastustajiksi ovat tyrkyllä Saksan Tim Pütz ja Uuden-Seelannin Michael Venus.