Emil Ruusuvuorelle tympeä romahdus Toronton ATP Mastersissa: "Se olisi pitänyt pystyä käyttämään hyväksi"

Suomen tennisässä Emil Ruusuvuoren taival Toronton ATP Masters-turnauksen miesten kaksinpelissä päättyi jo avauskierroksella. Maailmanlistalla 72. sijalla oleva Ruusuvuori, 22, kohtasi tiistain ottelussaan Serbian Dusan Lajovicin, joka vei voiton kaksikon historian ensimmäisestä yhteenotosta erin 3–6, 6–3, 6–3.

–  Ensimmäinen erä ei ollut minulta paras mahdollinen, mutta onnistuin viemään sen nimiini. Toisessa erässä olin jo 2–0-johdossa, ja se olisi pitänyt pystyä käyttämään hyväksi, mutta en siinä kuitenkaan onnistunut. Se ottaa päähän, Ruusuvuori harmitteli ottelun jälkeen.

Ruusuvuori selvitti tiensä Toronton turnaukseen kukistamalla kahdessa karsintakamppailussa ensin Kanadan Steven Diezin ja sitten Yhdysvaltojen Frances Tiafoen. Miesten maailmanlistalla 44. sijalla oleva Lajovic, 31, sen sijaan oli lopulta Ruusuvuorelle ylitsepääsemätön vastus. Kolmieräiseksi venynyt kamppailu kesti kaiken kaikkiaan reilut kaksi tuntia.

"Tällaista tämä on välillä"

–  Vastustaja oli lyötävissä ja minulla oli siihen mahdollisuus varsinkin ottelun toisessa erässä, mutta ei auta. Ensi kerralla täytyy pystyä vastaavassa tilanteessa parempaan suoritukseen, Ruusuvuori kommentoi.

–  Olen saanut pelata viimeisten viikkojen aikana hyviä pelejä ja tälläkin kertaa minulla oli hyvä mahdollisuus edetä seuraavalle kierrokselle, mutta tällaista tämä on välillä, suomalaispeluri lisäsi.

Ruusuvuori jatkaa pelejään seuraavaksi Cincinnatin Masters-turnauksen karsinnoissa, jotka alkavat tulevana lauantaina.