Emil Ruusuvuori marssi jatkoon Masters-turnauksessa – "Yksi vaikeimmista matseista ikinä"

Tennispelaaja Emil Ruusuvuori on voittanut yhdysvaltalaisen Sebastian Kordan ATP-kiertueen Masters -turnauksen kaksinpelin ensimmäisellä kierroksella.

21-vuotias Ruusuvuori vei ensimmäisen erän, mutta toisessa erässä suomalaispelaaja oli vaikeuksissa, ja Korda vei siitä voiton. Kolmannessa erässä Korda pelasi lähes virheettömästi samalla, kun suomalaispelaajaa yhä haki peliään. Ruusuvuori sai kuitenkin käännettyä erän itsensä hyväksi.

Maailmanlistan sijalla 101 oleva Ruusuvuori vei ottelun lopulta erin 7–6, 4–6, 7–5.

– Tämä oli mentaalisesti yksi vaikeimmista matseista ikinä, Ruusuvuori kommentoi ottelun jälkeen.

– En pelannut millään tasolla niin hyvin tänään, kuin mitä pystyn.

Ruusuvuori ja maailmanlistan 224. oleva Korda pääsivät turnauksen pääsarjaan karsintojen kautta.

Seuraavaksi vastassa maailmanlistan kahdeksas

Suomalaistennispelaaja kohtaa seuraavaksi maailmanlistan 8. sijalla olevan Italian Matteo Berrettinin. Ottelun on määrä alkaa maanantaina klo 18 Suomen aikaa.

– Varmasti hieno matsi tulossa. Erittäin hyvä ja kokenut pelaaja, vaikka ei hirveästi ikää silläkään ole vielä, Ruusuvuori pohti 24-vuotiaan kilpakumppanin kohtaamisesta.

– Olen harjoitellut hänen kanssaan kerran aiemmin. Varmasti kova ottelu tulossa. Tuollaista kaveria vastaan ei paljoa puolustella – hän lyö todella kovaa, varsinkin kämmeneltä. Pyritään ottamaan ohjia omiin käsiin ja katsotaan kuinka käy.

Meneillään oleva ATP-turnaus pelataan perinteisesti Cincinnatissa, mutta nyt ottelut järjestetään New Yorkissa.