Emil Ruusuvuori jättimäisen haasteen eteen: "Hän on yksi parhaista"

Emil Ruusuvuori eteni haastavan alun jälkeen miesten kaksinpelin toiselle kierrokselle Australian avoimessa tennisturnauksessa, kun Suomen ykköspelaaja kaatoi turnausavauksessaan yhdysvaltalaisen Patrick Kypsonin 4–6, 6–3, 6–4, 7–6 (7–4).

Ottelu kesti hieman yli kolme tuntia.

Tuoreimmalla maailmanlistalla sijalla 53 oleva Ruusuvuori lähti otteluun selkeänä ennakkosuosikkina, mutta rankingin 183:ntena majaileva Kypson määräsi avauserässä tahdin.

– Ei ollut millään tasolla helppoa, kaveri osoitti tosi kovaa leveliä. Täytyy myöntää, että kovempaakin, mitä itse odotin hänen aikaisempien tulostensa perusteella. Hän syötti todella hyvin, olosuhteet olivat tosi nopeat ja oli vaikea palauttaa, Ruusuvuori kehui 24-vuotiasta ikätoveriaan.

Ottelu pelattiin ulkokentällä kuumassa säässä, mikä näkyi myös syöttötilastoissa. Ruusuvuori takoi 19 läpisyöttöä, Kypson 17.

Peliään pikkuhiljaa parantanut Ruusuvuori oli neljännen erän katkaisupelissä 1–4-tappiolla, mutta kuusi peräkkäistä pistettä sinetöivät jatkopaikan.

– Neljännen erän tie-breakiin olen tosi tyytyväinen. Sain nostettua paljon omaa tasoa eikä tarvinnut mennä viidenteen (erään), suomalainen myhäili.

Myös Medvedev hävisi avauserän

Toisella kierroksella Ruusuvuori on tiukan haasteen edessä, sillä vastaan asettuu kisassa kolmanneksi sijoitettu venäläistähti Daniil Medvedev.

Vuosina 2021 ja 2022 Australian avointen finaalissa pelannut Medvedev oli maanantaina yllättävissä vaikeuksissa omassa ottelussaan Terence Atmanea vastaan, mutta ranskalaiskarsijan ankara taistelu päättyi neljännen erän alussa kramppeihin ja kyyneliin. Avauserän hävinnyt Medvedev johti ottelua luovutushetkellä 5–7, 6–2, 6–4, 1–0.

Ruusuvuori on kohdannut Medvedevin ATP-tasolla kaksi kertaa ja kärsinyt kaksi tappiota.

– Muutaman kerran olen päässyt häntä vastaan pelaamaan, ja olen päässyt paremmin hänen tyylistään jyvälle. Hän on yksi parhaista. Pitää olla pelipäällä, jos haluaa voittaa, mutta sitä lähdetään tavoittelemaan, Ruusuvuori totesi.

Ruusuvuoren ja Medvedevin ottelu on ohjelmassa todennäköisesti vasta torstaina.

Lue myös:

    Uusimmat