Mainos

Emännän rehusiilossa huumeviljelmä

Poliisi on selvittänyt törkeän huumerikoksen, jossa Hyvinkään alueelle levitettiin kaikkiaan 17 kiloa kuivattua marihuanaa vuosina 2000-2002. Hyvinkään poliisi löysi kotietsinnässä Mikkelin seudulla sijaitsevalta maatilalta suuren cannabis sativa -viljelmän, joka kasvoi kahdessa rehusiilossa. Siiloissa kasvoi yli 300 kappaletta cannabis sativa -kasveja.

Poliisin mukaan viljelmää kasvatti maatilan 55-vuotias emäntä, joka myös kuivatti kasvit myyntikuntoon. Emännän 32-vuotiaan hyvinkääläisen pojan epäillään hakeneen marihuanan tilalta ja levittäneen sitä lähinnä Hyvinkään alueelle. Ainetta myytiin pääasiassa ammattikoulussa ja muissa oppilaitoksissa opiskeleville nuorille.

Kotietsintä johti jäljille

Poliisi pääsi huumeviljelmän jäljille Hyvinkäällä tehdyssä kotietsinnässä lokakuun puolivälissä. Asunnossa oli 32-vuotias mies ja useita myyntipakkauksiin laitettuja viiden gramman marihuanapusseja. Mies otettiin kiinni ja vangittiin 15. lokakuuta. -Kuulusteluissa paljastui linkki epäillyn äitiin ja Mikkelin lähellä sijaitsevaan maatilaan. Kotietsintä maatilalle tehtiin lokakuun lopussa, kertoo tutkinnanjohtaja ylikomisario Pekka Partanen Hyvinkään poliisista. Epäilty nainen oli vangittuna kolme viikkoa ja hänen poikansa kuukauden ajan. Tapauksen oikeudenkäynti alkanee ensi vuoden alussa Hyvinkään käräjäoikeudessa. Naista ja miestä ei ole aiemmin epäilty rikoksista.

Ammattitaitoista viljelyä

Poliisi ei halua kertoa tarkasti paikkakuntaa, missä naisen maatila sijaitsi. Maatilalla harjoitettiin laittoman toiminnan lisäksi myös maanviljelystä, marjanviljelyä ja lomatoimintaa. Poliisi luonnehtii cannabis sativan kasvattamista ja jalostamista kaikkiaan asiantuntevaksi ja ammattimaiseksi. -Maatilan emäntä osasi kuulusteluissa kertoa tarkasti, miten kasvatus tapahtui ja miten kasveja hoidetaan, jotta sato varmasti onnistuu. Hän oli oikein innostunut asiasta, Partanen kertoo.

Kannabiksen viljely alkoi keväällä 2000. Toiminta käynnistyi, kun maatilalla hetken aikaa työskennellyt maatalousharjoittelija opetti naiselle, kuinka kannabista viljellään. Partasen mukaan naiselle ja maatalousharjoittelijalle tuli kuitenkin pian ristiriitoja ja harjoittelija joutui lähtemään tilalta.

Partanen arvioi kannabiksen viljelyn ja myynnin tuottanen epäillyille noin 74 000 euron bruttotulot. Marihuanaa kaupattiin noin 30 nuorelle Hyvinkään alueella. -Rahoja ei kuitenkaan ole juurikaan löydetty. Epäillyt eivät osaa selittää, mihin rahaa on mennyt.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 19.11.2002).

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.