EM-kisafanit poliisin tutkintaan – kyseenalainen toiminta tallentui tv-kuviin: "Skandaali"

Saksalaislehti Bild kertoo, että itävaltalaiset EM-kisakannattajat ovat poliisin tutkinnan alaisena. Fanit olivat laulaneet äärioikeistolaista ausländer raus (ulkomaalaiset pois) -laulua.

Sveitsiläisen tv-kanavan SRF:n lähetykseen tallentui fanien laulanta ennen Turkkia vastaan pelattua neljännesvälierää. Itävaltalaislehti Kronen Zeitung kuvasi tapahtunutta skandaaliksi. Leipzgin poliisi tutkii nyt tapausta.

Laulu on peruja Gigi D'Agostinon 2000-luvun tanssihitista L'Amour toujours, jonka melodiaa on käytetty fanilauluissa ympäri Euroopan jalkapalloareenoiden. Viime vuosina sitä on soitettu Itävallan maajoukkueen tehdessä maalin.

Kevään aikana lauluun on tehty kuitenkin Euroopan äärioikeistolaisten toimesta uudet sanoitukset. Laulu on sen vuoksi kielletty Saksan EM-kisastadioneilla. Jo aiemmin turnauksen aikana unkarilaiskannattajat olivat laulaneet äärioikeistolaista versiota.

Itävalta hävisi itse neljännesvälierän 1-2-lukemin Turkille. Kohua ottelussa myös aiheutti Turkin sankarin Merih Demiralin äärioikeistolainen tervehdys hänen tuulettaessaan maalia. Tapaus on nyt Euroopan jalkapalloliitto Uefan tutkinnassa.

Lue myös:

    Uusimmat