Mainos

Elviksen vanha Rolls Royce Suomeen

Riihimäkeläinen vanhojen autojen keräilijä on hankkinut itselleen sattumalta Rolls Roycen, jonka itse Elvis Presley osti aikoinaan vaimolleen Priscillalle. Arto Nieminen oli kaksi vuotta sitten alkanut etsiä käytettyä Rollsia. Viime maaliskuussa rekijokelainen autoliike teki kaupat vuoden 1967 Rolls Roycesta, jonka eräs amerikkalainen nainen myi rahantarpeessaan. Niemisellä oli päivä aikaa harkita ostostaan, josta ei ollut saatavissa edes kuvaa. Erikoinen historia selvisi vasta, kun tullissa tutkittiin auton virallisia papereita.

Unelma-auto tuli Suomeen kesäkuun alussa hyvässä kunnossa. Ajokilometrejä hopeanharmaalle kaunottarelle on kertynyt vain vajaat satatuhatta. Selityksenä tähän lienee se, että autoa on kuljetettu ympäri Amerikkaa kuljetuslaverilla näytille Elviksen palvojille. Sitä ennen auto oli virallisesti rekisteröity Priscilla Presleyn nimiin. Arto Nieminen ei paljasta autosta maksamaansa hintaa, mutta alle miljoonalla hän ei siitä aio luopua. Helmenharmaa on nyt rekisteröity museo-autoksi. Jossain vaiheessa Nieminen uskoo rekisteröivänsä Rollsinsa normaaliksi ajoneuvoksi.

Vakaasti kulkeva auto haukkaa viitisentoista litraa sadalla. Takapenkkiläistä varten autossa on meikkipeilit ja eväspöydät. Kojelauta on aitoa pähkinäpuuta ja viihdykkeenä on toimiva 1970-luvun autoradio. Lattiamatot on tehty lampaannahasta. Arto Nieminen on kerännyt vanhoja autoja parisenkymmentä vuotta.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.