Elon Musk: Yksi asia ratkaisee sen, onko Tesla "hyvin arvokas vai täysin arvoton"

Miksi Tesla vain porskuttaa, vaikka moni muu autovalmistaja on pulassa? 1:18
Miksi Tesla porskuttaa, vaikka moni muu valmistaja on pinteessä? Tesla-sijoittaja Jukka Lepikkö vieraili MTV Uutiset Livessä kertomassa.

Teslan arvo riippuu autonomisista autoista, uskoo yhtiön nokkamies.

Teslan toimitusjohtaja Elon Musk sanoo, että Teslan arvo riippuu itseajavan teknologian kehittämisestä. Muskin mukaan sähköautoyhtiö on lähes arvoton ilman itseajavuutta, kirjoittaa Business Insider.

Miljardööri kertoi myös haluavansa korjata autojen useita ohjelmisto-ongelmia, kuten hänen mielestään liian hitaan verkkoselaimen. Suurimmat panostukset laitetaan kuitenkin itseajavuuteen.

– Se on välttämätöntä. Se on oikeastaan ero sen välillä, onko Tesla hyvin arvokas vai täysin arvoton, Musk kuvailee.

Musk on antanut useita täyttämättömiä lupauksia täysin itseajavan Teslan kehittämisestä vuodesta 2015 lähtien. Tällöin Musk ennusti teknologian olevan valmista kolmessa vuodessa.

Tesloissa on valmiiksi autopilottiominaisuus, joka säätää nopeutta automaattisesti ja pitää auton ajokaistan sisällä. Ominaisuus vaatii kuitenkin kuljettajan valvontaa.

Full Self-Driving -ominaisuus maksaa kuljettajille huomattavasti enemmän. Sen avulla auto pystyy vaihtamaan kaistaa itsestään, tunnistamaan pysähtymismerkkejä ja liikennevaloja sekä pysäköimään automaattisesti.

Ominaisuuden kutsuminen täysin itseajavaksi on sinänsä ristiriitaista, sillä sekin vaati ajotaitoisen kuljettajan läsnäoloa ja valvontaa.

Lue myös:

    Uusimmat