Elon Musk syytti Teslan ongelmista rekkapulaa – todellinen syy voi olla firman kannalta kiusallisempi

Elon Musk esitteli Tesla Semin 0:53

Useat Model 3:n tilanneet asiakkaat ovat jättäneet sosiaalisessa mediassa tulikivenkatkuisia viestejä Teslalle, jolla on ollut merkittäviä vaikeuksia toimittaa valmistamiaan autoja. Yhtiön toimitusjohtaja Elon Musk kertoi viivästyksille syyn, joka ei kuitenkaan ole linjassa kaikkien alan toimijoiden näkemysten kanssa.

Teslan toimitusjohtaja ja pian entinen hallituksen puheenjohtaja Elon Musk on myöntänyt yhtiön siirtyneen Model 3:n kanssa tuotannollisesta helvetistä kuljetuslogistiseen helvettiin. Käytännössä tämä tarkoittaa, että autoja rullaa tuotantolinjalta ulos kiitettävään tahtiin, mutta niiden toimittaminen asiakkaille yskii.

Katso pääkuvan videolta Teslan sähkörekan esittely.

Musk kertoi viime viikolla, että kuljetusongelmien taustalla olisi pula autonkuljetusrekoista, mistä johtuen Tesla on ryhtynyt valmistamaan kuljetuskalustoa pelkästään Model 3:n toimituksia varten.

Muskin ilmoitus on aiheuttanut kummastelua muun muassa autonkuljetusalan yhdistyksen edustajien keskuudessa. Yhdistyksen toiminnanjohtaja Guy Young keksii Muskin väitteille yhden selityksen, joka ei kuitenkaan ole Teslan kannalta imarteleva.

Kyseessä saattaa nimittäin olla yksinkertaisesti huono suunnittelu. Mikäli Tesla ei ole solminut riittäviä sopimuksia käyttämiensä kuljetusfirmojen kanssa, voi sen olla vaikea saada lisää kuljetuskapasiteettia niin nopeassa aikataulussa kuin se tarvitsisi. Tämä selittäisi myös sen, mikseivät alalla kymmeniä vuosia toimineet ja Teslaan nähden moninkertaisia automääriä toimittavat perinteiset autovalmistajat ole tietoisia rekkapulasta.

Tesla toimitti syyskuun lopussa päättyneellä kolmannella vuosineljänneksellä 53 239 Model 3:a, 14 470 Model S:ää ja 13 190 Model X:ää. Tahti on kiihtynyt rajusti, sillä nämä yhden kvartaalin luvut ovat yli 80 prosenttia koko viime vuoden toimitusmäärästä. Autojen toimitustahti kiihtyi kvartaalin loppua kohden, mikä lienee osaltaan vaikuttanut toimitusongelmiin.

Lähde: Jalopnik

Lue myös:

    Uusimmat