Ojasta allikkoon: Valmistaako Tesla autoja jo liiankin nopeasti? Elon Muskilta ennennäkemätön ratkaisu

14:45

Tesla on ilmoittanut ryhtyneensä rakentamaan omia autonkuljetusrekkojaan, jotta tuotantolinjalta valmistuvia henkilöautoja saataisiin toimitettua asiakkaille nykyistä nopeampaan tahtiin.

Pääkuvan video

Ensimmäiset Tesla Model 3 -sähköautot luovutettiin asiakkaille

Uuden Model 3 -sähköauton valmistuksen kanssa kamppailleen Teslan toimitusjohtaja Elon Musk kuvaili tilannetta alkuvaiheessa tuotannolliseksi helvetiksi

Nyt Model 3:n tuotanto on saatu rullaamaan, mutta tilanne ei ole yhtään vähemmän ongelmallisempi. Autoja nimittäin valmistuu nyt vuosineljänneksen lopun häämöttäessä sellaista vauhtia, että Musk kertoo yhtiönsä siirtyneen tuotannollisesta helvetistä kuljetuslogistiseen helvettiin.

– Pyydän anteeksi asiakkailtamme, jotka joutuvat odottamaan. Olemme uudistamassa logistiikkajärjestelmäämme. Autonkuljetusrekkoja on liian vähän, joten olemme aloittaneet rakentamaan omia kitkeäksemme ongelman, Musk kertoo.

Tavarajunia, kuljetusrekkoja, trailereita ja kuljettajia on olemassa vain rajallinen määrä, eikä näiden vähyydestä johtuvat viivästykset ole autoteollisuudessa poikkeuksellisia. On kuitenkin ennennäkemätöntä, että autovalmistaja ryhtyy nostamaan kuljetuskapasiteettia tällä tavoin omin käsin.

Musk kertoi elokuussa, että yhtiö tulee valmistamaan yhteensä 55 000 Model 3:a vuoden kolmannella neljänneksellä, joka päättyy tulevana sunnuntaina. Tesla on joutunut muun muassa karsimaan tarjolla olevia värivaihtoehtoja saadakseen autojen tuotannosta virtaviivaisempaa.

Lähde: Electrek

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja