Elokuva-alalta löytyy vaikutusvaltaa

Jos aikakauslehti Timeen on luottaminen, filmialan väki on varsin vaikutusvaltaista porukkaa. Leffoista tutut tekijät sijoittuivat hyvin, kun Time julkaisi listansa maailman sadasta vaikutusvaltaisimmasta ihmisestä.

Elokuvan piiristä tuttuja vaikuttajia ovat ohjaaja-näyttelijä Clint Eastwood, poliittisesti aktiivinen ohjaaja Michael Moore ja ohjaaja Quentin Tarantino. Näyttelijöistä listalle pääsevät tuoreet Oscar-voittajat Jamie Foxx ja Hilary Swank sekä heidän kollegansa Johnny Depp.

Mikäli Timen lista pitää paikkansa, myös muusikot Alicia Keys ja Kanye West lukeutuvat maailman sadan vaikutusvaltaisimman ihmisen joukkoon. Listalle pääsee niin ikään tv-persoona Oprah Winfrey.

Kuten arvata saattaa, listalle tiensä on löytänyt myös jenkkipresidentti George W. Bush. Tämän lisäksi Bushin edeltäjä Bill Clinton, Ukrainan presidentti Viktor Jushtshenko ja Tiibetin maanpaossa elävä johtaja Dalai Lama on rankattu listalle. Top 100 -listalta löytyy myös jordanialainen terroristijohtaja Abu Musab al-Zarqawi.

Muista maailman ihmisistä listalle mahtuvat esimerkiksi formulamestari Michael Schumacher, katolisen kirkon kardinaali Josef Ratzinger sekä Etelä-Afrikan ex-presidentti Nelson Mandela.

(MTV3-STT-DPA)

Lue myös:

    Uusimmat