Mainos

Elokuva-ala vaatii Polanskin vapauttamista

Useat näyttelijät ja elokuvaohjaajat ovat vedonneet ohjaaja Roman Polanskin vapauttamisen puolesta.

76-vuotias Polanski pidätettiin Sveitsissä viikonloppuna Yhdysvaltain liki 30 vuotta vanhan pidätysmääräyksen johdosta. Polanskia syytetään alaikäiseen sekaantumisesta vuonna 1977.

Ranskalaismedian mukaan muun muassa näyttelijä Monica Bellucci, hongkongilainen ohjaaja Wong Kar Wai ja Cannes'n filmifestivaalien johtaja Gilles Jacob ovat allekirjoittaneet vetoomuksen, jossa vaaditaan Polanskin vapauttamista välittömästi.

- Tämä tuntuu hieman pahaenteiseltä. Niin lahjakas ihminen, joka tunnetaan ka.ikkialla maailmassa… Tämä ei ole lainkaan mukavaa, totesi myös Ranskan ulkoministeri Bernard Kouchner.

Myös Sveitsin tiedotusvälineet ovat paheksuneet pidätystä kutsuen sitä "häpeälliseksi". Polanski saapui lauantaina Sveitsiin ottaakseen vastaan palkinnon elämäntyöstään Zürichin elokuvajuhlilla.

- Sveitsi antoi vieraansa kävellä suoraan ilkeään ansaan. Meidän tulisi hävetä, kirjoittaa Blick-lehti.

Tages-Anzeiger -lehti puolestaan epäilee, tuleeko Polanski saamaan oikeudenmukaisen kohtelun oikeudenkäynnissään. Lehden mukaan ohjaaja on osoittanut jo yli 20 vuoden ajan, ettei hän ole uhka kenellekään.

Sveitsin oikeusministeriö kertoo odottavansa luovutuspyyntöä Yhdysvalloilta. Polanskin asianajajan mukaan mahdollinen pyyntö aiotaan viedä oikeuskäsittelyyn.

Katso Rita Strömmerin juttu (Kymmenen uutiset 28.9.2009)

(MTV3 - AFP - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.