Mainos

Ella heräsi keisarileikkauksen jälkeen – jalat oli amputoitu: "Millaista elämää voin nyt elää?"

Tuore äiti sai järkyttäviä uutisia, kun hän heräsi nukutuksesta sairaalassa.

Ella Clarke sai kahdeksannen lapsensa keisarileikkauksella. 31-vuotiaan äidin synnytyskertomus sai kuitenkin karmivan käänteen, kun hän heräsi nukutuksesta sairaalassa: Clarke oli vaivutettu koomaan, ja hänen jalkansa oli jouduttu amputoimaan, kertoo Netmums-sivusto.

Elämää muuttava hetki tapahtui jo joulukuussa 2015.

Clarke oli ollut koomassa viisi päivää sen jälkeen, kun komplikaatiot leikkauksessa aiheuttivat hänelle vakavan verenhukan. Clarken kohtu oli jouduttu poistamaan, ja hän sai viisi verensiirtoa.

Syypää tilaan oli Clarken istukka: jo raskauden aikana hänen istukkansa havaittiin olevan hyvin matalalla, mikä voisi johtaa runsaaseen verenvuotoon synnytyksen aikana. Raskausviikolla 36 Clarke alkoi vuotaa verta. Hänet vietiin sairaalaan, missä kaiken kerrottiin olevan hyvin; lääkäreiden mukaan Clarke oli kuitenkin valmis keisarileikkaukseensa.

Tytär Winter Rose syntyi terveenä, mutta leikkauksen aikana Clarke menetti litroittain verta. Hänen istukkansa oli kasvanut kiinni kohdun lihaksistoon, mikä teki sen irtoamisesta vaikeaa. Clarke vietiin tehohoitoon, ja hänet vaivutettiin koomaan.

Lääkärit tarkkailivat Clarkea verenhyytymien varalta, mutta Clarke itse väittää, että hänet jätettiin valvomatta kuudeksi tunniksi. Tämän vuoksi verihyytymä pääsi muodostumaan ja esti verenkierron Clarken jalkoihin.

Ongelman vuoksi Clarken molemmat jalat amputoitiin.

– Muistan sen hetken, jona heräsin. Luulin, että herään keisarileikkauksestani. Odotin, että kaunis tyttövauvani annettaisiin syliini. Minulla ei ollut aavistustakaan siitä, että olin ollut koomassa, Clarke kertoi Torquay Herald Express -lehdelle.

Pian karu totuus kuitenkin selvisi hänelle.

"En ehkä koskaan voi juosta lasteni perässä"

Leikkauksen jälkeen Clarke kävi terapiassa ja opetteli kävelemään uusilla jalkaproteeseillaan.

– Olin aktiivinen äiti, joka vie lapsia kouluun ja jahtaa perhettään ympäri puutarhaa. Nyt olen kaiken tuon täysi vastakohta. En ehkä koskaan voi juosta lasteni perässä, tai seisoa heidän vierellään. Yhdenkään ihmisen ei pitäisi joutua kokemaan tätä, koska tämä kaikki olisi voitu välttää helposti.

Clarken mukaan perheen lapset pelkäsivät hänen uusia jalkojaan, ja tilanne oli muutenkin hyvin stressaava. Hän sai sairaalasta anteeksipyynnön, mutta kertoo sen tulleen "viisi kuukautta liian myöhään".

– Minulla on kahdeksan lasta, joista minun täytyy huolehtia, millaista elämää voin nyt elää? Tämä on vaikuttanut meihin pahemmin, kuin voisit koskaan kuvitella, äiti kuvasi Daily Mailille. 

Sairaala lupasi tutkia amputaatioon johtaneen tilanteen läpikotaisin, kertoi tiedotteessa tuntevaansa syvää sympatiaa Clarkea kohtaan ja pitävänsä tämän ajan tasalla tilanteen kehityksestä.  

***

0:40

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.