Mainos

Sairaalan virhe oli kohtalokas: Vastasynnyttäneeltä äidiltä koskettavat viimeiset sanat

Äiti, joka kuoli tunteja synnytyksen jälkeen ehti kertoa aviomiehelleen rakkaudestaan.

Englantilainen Frances Cappuccini, 30, menehtyi vain kahdeksan tuntia sen jälkeen, kun oli synnyttänyt toisen poikansa, Giacomon, menetettyään yli kaksi litraa verta.

Vuoden 2012 lokakuussa sattuneesta kuolemantapauksesta suoritettiin tutkinta, joka on nyt saatu päätökseen. Päätöksessä todettiin sairaalan virheiden johtaneen nuoren, terveen äidin kuolemaan. 

Opettajana työskennellyt Cappuccini oli aikeissa synnyttää keisarileikkauksella, sillä hänen esikoisensa, Lucan, synnytys oli ollut traumaattinen. Brittinainen odottikin toista synnytystä huonojen kokemustensa vuoksi kauhulla. Tämän vuoksi tapausta konsultoinut lääkäri oli kehottanut tätä synnyttämään keisarileikkauksella.

Synnytyksen käynnistyttyä kaksi päivää ennen keisarileikkaukseen varattua päivää, Cappuccini joutui rientämään aviomiehensä kanssa Tunbridge Wellsin sairaalaan aiemmin kuin oli tarkoitus.

Aviomiehen, Tom Cappuccinin, mukaan kätilöillä oli kasvoillaan "liki virnistys" heidän pidättäessä nauruaan, kun pariskunta kertoi heille keisarileikkaussuunnitelmistaan. Kätilöt vastustivat leikkausta perustellen, ettei ollut mitään syytä olla synnyttämättä luonnollisesti.

Pariskunnan kuunneltua kätilöitä seurasi 12 tuntia kivuliasta synnytystä ennen kuin äiti kiidätettiin seuraavana aamuna keisarileikkaukseen. Leikkaussalissa tapahtui kuitenkin kohtalokas virhe.

Kirurgit jättivät vahingossa suurehkon palan istukkaa kohtuonteloon.

"Jos jotain tapahtuu..."

Äiti imetti vastasyntynyttä poikaansa ensimmäistä kertaa, kun hän huomasi jalkojensa väliin valuvan verta. Kun verentulo ei lakannut, hänet kiidätettiin jälleen leikkaussaliin. Vaimo ehti sanoa miehelleen viimeiset sanansa: "Rakastan sinua – jos jotain tapahtuu, pidä huoli pojista."

Cappuccini ei koskaan herännyt nukutuksesta. Tutkinnassa selvisi muun muassa, että verenvuotoa ei hoidettu asianmukaisesti, ja hänen hengitysputkensa poistettiin todennäköisesti liian aikaisin – ennen kuin hän pystyi hengittämään omin avuin.

Kun suremaan jääneeltä aviomieheltä kysyttiin synnytystavan päättämisestä, hän kertoi, ettei sairaalan henkilökunta välittänyt pariskunnalle annetuista ohjeista.

– He saivat meidät tuntemaan olomme pieneksi ja merkityksettömäksi. Nyt jälkikäteen toivoisin, ettemme olisi koskaan suostuneet.

Sairaala on esittänyt pahoittelunsa. Cappuccinin perhe ei kommentoi sitä, ovatko he sopineet jonkinlaisesta korvauksesta.

***

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.