Mainos

Elisan tulos yli kaksinkertaistui heinä-syyskuussa

Elisan heinä-syyskuun tulos ennen veroja nousi 36 miljoonaan euroon.

Telekonserni Elisan tulos parani selvästi heinä-syyskuussa. Konsernin tulos ennen satunnaiseriä ja veroja parani 36 miljoonaan euroon. Viime vuonna vastaavaan aikaan Elisan tulos oli 17 miljoonaa euroa.

Liikevaihto laski sen sijaan hieman vuoden takaisesta 385 miljoonasta eurosta. Tämän vuoden heinä-syyskuussa Elisan liikevaihto oli 333 miljoonaa euroa.

Koko alkuvuoden tuloslukemat näyttävät vielä reippaampaa kasvua, sillä tulos lähes kymmenkertaistui 115 miljoonaan euroon. Liikevaihto pysyi nipin napin miljardin euron päällä oltuaan vuosi sitten 1,15 miljardia euroa.

Tulosparannukseen vaikutti eniten kiinteiden verkkojen liikevoiton kohentuminen 50 prosentilla viime vuoden heinä-syyskuuhun verrattuna. Kannattavuuden parantumiseen vaikutti myös vähentynyt markkinointi. Matkapuhelimissa Elisa käänsi liittymämäärän nousuun kevääseen verrattuna, mutta vuoden takaisesta yhtiö on jäljessä. Matkaviestinnässä Elisan liittymämäärä kasvoi 37 600 liittymällä, ja liittymiä vaihdettiin hieman vähemmän kuin edellisellä vuosineljänneksellä.

Konserni kertoo rahoitusasemansa vahvistuneen. Elisan omavaraisuusaste on nyt 45 prosenttia, ja nettovelka on supistunut 461 miljoonaan euroon.

Elisan toimitusjohtaja Veli-Matti Mattila arvioi markkinatilanteen jatkuvan haasteellisena. Hän sanoi yhtiön pitävän kiinni asemansa vahvistamisesta niin matkaviestinnässä kuin laajakaistamarkkinoilla. Elisa kertoi myös hallituksensa päättämästä voitonjakopolitiikasta, jonka mukaan omistajille jaetaan osinkoina 40-60 prosenttia yhtiön nettotuloksesta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.