Elisabeth Rehn lähetyksessä: Naiskiintiöitä talouselämään – ja firman tulos paranee!

Elisabeth Rehn käsitteli Studio55.fi-lähetyksessä naisten asemaa sekä kotimaassa että ulkomailla.

8-vuotiaana Elisabeth Rehn kirjoitti lottakirjaansa ajatuksen, joka on kantanut läpi elämän.

– Olen pienenä kirjoittanut kirjaan, että kaikki on mahdollista, eikä mikään ole mahdotonta. Ja kyllä kohta 76-vuotiaana minä vielä ravaan aikalailla maailmaa ja uskon, ehkä hölmösti, että voin sitä parantaa, totesi Elisabeth Rehn Studio55.fi-lähetyksessä.

Ei tasa-arvoa vaan oikeutta

Rehn kertoi ohjelmassa iloinneensa uutisesta, jonka mukaan naisia on jälleen hakeutunut enemmän asepalvelukseen. Viime vuosina, alkuinnostuksen jälkeen, naisten osallistuminen on ollut tasaisessa laskussa.

Rehnin mukaan asepalveluksen mahdollistaminen naisille ei ollut tasa-arvoa vaan oikeutta.

– Pojat eivät ehkä edes tajua, että he saavat johtajakoulutusta armeijassa. Mielestäni oli väärin, että naisille ei annettu sitä koulutusta, jonka miehet saavat ilmaiseksi.

Naiset talouselämään!

Elisabeth Rehn totesi lähetyksessä, että naisilla on hankaluuksia talouselämässä.

– Siellä missä on rahan valtaa, siellä eivät naiset ole samalla lailla tervetulleita. Mutta tällä hetkellähän taloudessa tehdään Suomea koskevat suuret päätökset, ja siihen tarvitaan muutosta.

– Naiskiintiöt ovat onnistuneet Norjassa, ja jopa (Saksan) Angela Merkel puhuu jonkinlaisesta suosituksesta, ja siitä puhuu myös EU.

– EK on todennut tutkimuksessaan, että jos yhtiön hallituksessa on enemmän naisia, niin yhtiön taloudellinen tulos on parempi. Eivätkö pojat halua taloudellista tulosta? Katson, että kiintiötä voisi suositella varovaisesti liike-elämässä, yhtiöiden hallituksessa.

Klikkaa kuvaa ja katso päivän ohjelmasta, mitä muuta Elisabeth Rehn sanoi naisten asemasta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja