Mainos

Elintarvikealan lakko ei hetkauta - "syödään vaikka pikaruokaa"

Ensi yönä mahdollisesti alkava elintarvikealan lakko ei huoleta kuluttajia, vaikka se koskisikin nyt lähes koko elintarvikealaa. Lakko ei myöskään saa ihmisiä hamstraamaan ruokaa elintarvikkeiden loppumisen pelossa. Haastattelemistamme kuluttajista monet ostavat mielellään suomalaisia tuotteita, mutta lakkojen jatkuessa ulkomaisetkin tuotteet käyvät.

- Pakkohan se on siirtyä ulkomaisiin tuotteisiin, jos ei suomalaista ruokaa saa, kommentoi eräs haastatelluista.

- Itse ainakin yritän ostaa suomalaista ja etenkin luomua aina kun mahdollista. Nyt pitää käyttää hieman luovuutta, helsinkiläinen Tomi sanoo.

Marikan mielestä nälkään ei kukaan ole kuolemassa.

- Jos kaupasta ei saa ruokaa, niin onhan noita pikaruokaravintoloita auki, hän sanoo.

Ruokailutottumukset remonttiin?

Elintarvikealan lakkoilut ovat kestäneet jo pitkään, ja pysyviäkin ruokailutottumusten muutoksia osa haastatelluista on ajatellut. Helsinkiläinen Maiju on miettinyt, jos ei käyttäisikään enää lihaa ja siirtyisi kasvisruokavalioon.

- Olen pohtinut sitä jo ennen lakkoa, mutta nyt se on ollut mielessäni enemmän, Maiju kertoo.

- Itse olen ainakin ostanut vähemmän lihaa, sanoo Tomppa Helsingistä.

Moni on kuitenkin päätynyt soveltavaan ruuanlaittoon väliaikaisen tuotekadon vallitessa. Suurempaa ruokavalioremonttia ei siis ole edessä.

"Kai ne haluaa lisää fyrkkaa"

Elintarvikealan sopimusneuvottelut jatkuvat tarvittaessa myöhään yöhön. Kiistakapulana neuvotteluissa ovat olleet työnantajan vaatimat työaikajoustot, joihin Elintarviketyöläisten Liitto ei ole ollut suostuvainen.

Monet haastatelluista kertoivat lukeneensa elintarvikealan lakosta, mutta se ei joko kiinnosta, tai lakon syyt ovat hämärän peitossa.

- En tiedä, haluaako ne sitten lisää fyrkkaa, sanoo eräs haastatelluista.

- Muistaakseni he väittelevät siitä, työskentelisivätkö he jatkossa myös viikonloppuna. Hehän saisivat silloin varmasti korvausta viikonlopputyöstä. En ymmärrä tätä lakkoa ollenkaan, lisää toinen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.