Mainos

Elinkeinoelämä perää omistajuutta tukevia veromuutoksia

Elinkeinoelämän keskusliiton, Suomen Yrittäjien ja Perheyritysten liiton yhteisen omistajuusohjelman mukaan esimerkiksi yritysvarallisuudesta ei pitäisi sukupolvenvaihdoksissa periä lainkaan perintö- ja lahjaveroja.

Elinkeinoelämän järjestöt peräävät suomalaista omistajuutta tukevia veromuutoksia. Suomen pitäisi parantaa asemiaan globaalissa kilpailussa hyvistä omistajista myös asennekasvatuksella, järjestöt vaativat.

Elinkeinoelämän keskusliiton, Suomen Yrittäjien ja Perheyritysten liiton yhteisessä omistajuusohjelmassa ehdotetaan muutoksia perintö-, yhteisö -ja osinkoverotukseen. Järjestöjen yhteinen Suomalaisen omistajuuden neuvottelukunta julkisti ohjelman tänään.

Ohjelman mukaan yritysvarallisuudesta ei pitäisi sukupolvenvaihdoksissa periä lainkaan perintö- ja lahjaveroja. Yritysten voitoista perittävää yhteisöveroa pitäisi alentaa 20 prosentin tasolle nykyisestä 26 prosentista ja verovapaan osinkotulon enimmäismäärää pitäisi laskea.

- Pitkällä tähtäimellä me haluamme, että verorasitus kohdistetaan pääoman tuottoon eikä pääomaan niin kuin nyt, sanoi neuvottelukunnan työryhmää vetänyt SRV Yhtiöiden toimitusjohtaja Eero Heliövaara.

"Meiltä puuttuu kunnon kapitalisteja"

Ohjelmassa perätään laajaa kansallista omistajakeskustelua ja asennemuutoksia. Jokamiehen omistajuutta ja kotitalouksien osakesäästämistä järjestöt vauhdittaisivat säätämällä osinkotuotot ja arvopapereiden luovutusvoitot verovapaiksi 5000 euroon asti.

-S elkeänä tavoitteena on asennekasvatus. Jokaisella suomalaisella pitäisi olla mahdollisuus nähdä mitä on talous, riskinotto ja tuotto, mainitsi Perheyritysten liiton edustaja, Pauligin hallituksen puheenjohtaja Bertel Paulig.

Ohjelman tavoitteena on, että suomalaiset yritykset menestyisivät Suomessa. Ohjelmassa painotetaan, että ilman omistajuutta ei ole työpaikkoja eikä ilman työtä ole hyvinvointia.

- Meillä on puute omistajista, kun Helsingin pörssin markkina-arvosta 50 prosenttia on ulkomaisissa käsissä. Meiltä puuttuu kunnon kapitalisteja, jotka voisivat olla hyviä omistajia, korosti Elinkeinoelämän keskusliiton puheenjohtaja Cristoffer Taxell.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.