Elijah Wood kunnioittaa yhä sormusta

Elijah Wood, joka esittää Taru sormusten herrasta -elokuvissa pientä hobitti-sankaria Frodo Reppulia, kunnioittaa yhä taikasormusta, jota hän kantaa elokuvassa. Haastattelussaan ennen Kuninkaan paluun ensi-iltaa Wood, 22, kertoo saaneensa elokuvan sormuksen itselleen muistoksi. Hän ei halua pitää sormusta sormessaan, vaan hän säilyttää sitä kotonaan laatikossa kuin sillä oikeastikin olisi taikavoimia.

Elokuvassa Frodo kantaa sormusta ketjussa kaulallaan. Hän joutuu välillä vastustamaan houkutusta laittaa sormus sormeen ja "suojautua" sillä pahalta Sauronilta matkallaan kohti Tuomiovuorta, jonka tulessa sormuksen saa tuhottua.

Sormuksen lisäksi Wood kertoo saaneensa elokuvasta muistoksi miekan ja viimeksi pitämänsä parin karvaisia hobitinjalkoja. Hän on myös jopa harkinnut pyöreäovisen ja -ikkunaisen hobittikodin rakennuttamista itselleen.

Wood halusi niin epätoivoisesti päästä Frodon rooliin, että hän teki erityisen ääninauhan ohjaaja Peter Jacksonille. Nyt hän sanoo, että sormuksen herran kaltaisesta jättiläismäisestä projektista on vaikeaa luopua. Hän ei kuitenkaan pelkää, että hän olisi leimautunut Frodoksi. - Olen todella ylpeä, kun minut yhdistetään tähän hahmoon, sillä olen todella ylpeä tekemästäni työstä, hän sanoo.

Woodin seuraava elokuva on Eternal Sunshine of the Spotless Mind, jossa hän esiintyy Jim Carreyn ja Kate Winsletin kanssa. Elokuvan ensi-ilta on maaliskuussa.

Lue myös:

    Uusimmat