Mainos

Elektroniikkateollisuus vahvassa vedossa

Elektroniikka- ja sähköteollisuuden tuotanto on edelleen vahvassa kasvussa. Myös perusmetalliteollisuuden tuotanto ylittänee tänä vuonna jonkin verran viime vuoden tason, mutta kone- ja metallituoteteollisuuden tuotanto sen sijaan jäänee muutaman prosentin viime vuotta pienemmäksi, ilmenee Metalliteollisuuden keskusliiton tänään julkistamasta suhdannekatsauksesta.

MET arvioi, että elektroniikka- ja sähköteollisuuden koko tämän vuoden tuotanto kasvaa noin 20 prosenttia viimevuotista suuremmaksi. Tammi-kesäkuussa tuotanto kasvoi vuoden takaisesta 43 prosenttia. Viennin arvo kasvoi 7 prosenttia ja nousi 25 miljardiin markkaan. Tietoliikennelaitteiden tuotannon kasvu kuitenkin hidastui vuoden toisella neljänneksellä.

Sähköteknisten tuotteiden tuotanto jäi 5 prosenttia ja tietokoneiden tuotanto 4 prosenttia vuodentakaista alemmas. Elektroniikka- ja sähköteollisuuden yritysten tilauskanta oli kesäkuussa 19 prosenttia suurempi kuin vuosi sitten ja 9 prosenttia suurempi kuin maaliskuussa. Huhti-kesäkuussa yritykset kertoivat saaneensa tilauksia 12 prosenttia enemmän kuin edellisvuoden keväällä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.